Τετάρτη 29 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δεν χαραμίζουμε τη ζωή μας περιμένοντας νέες συμφωνίες - λεηλασίες!

Κάλεσμα για τα συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη

Πλατύ κάλεσμα σε φοιτητές και σπουδαστές να διαδηλώσουν για «να μείνει στα χαρτιά η νέα συμφωνία», απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), καλώντας στα συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη.

Το ΜΑΣ μεταξύ άλλων τονίζει:

«Οι φοιτητές και σπουδαστές, σε κάθε σχολή, έτος και αμφιθέατρο, δεν σκύβουμε το κεφάλι! Ξεσηκωνόμαστε τώρα! Να μείνει στα χαρτιά η νέα συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ! (...)

Να δυναμώσουμε την επίθεση απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας για το λαό και τη νεολαία μπροστά στο κλείσιμο της δεύτερης "αξιολόγησης":

-- Μειώνει και άλλο το εισόδημα των οικογενειών μας. Αυξάνει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

-- Επεκτείνει την εργασιακή ζούγκλα που μας περιμένει αύριο. Εδραιώνει την ελαστική, εκ περιτροπής και ανασφάλιστη εργασία, προωθεί τον υποκατώτατο μισθό.

-- Απελευθερώνει ακόμα περισσότερο τις ομαδικές απολύσεις. Δίνοντας το ελεύθερο στους εργοδότες να απολύουν κατά δεκάδες σε μια νύχτα και να αξιοποιούν αυτή τη δυνατότητα για να πιέσουν τους μισθούς ακόμα πιο κάτω.

-- Προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις ενισχύοντας και με αυτό τον τρόπο την ανάγκη για κερδοφορία των μονοπωλίων».

Υπογραμμίζοντας ότι δεν πιάνουν τα ψέματα και η κοροϊδία της κυβέρνησης, όπως τα περί «αντισταθμιστικών», ή ότι «θα βγούμε κερδισμένοι από την ανάπτυξη της οικονομίας», το ΜΑΣ τονίζει:

«Δεν χαραμίζουμε τη ζωή μας περιμένοντας νέες συμφωνίες - λεηλασίες!

Διεκδικούμε: Να δουλέψουμε στο αντικείμενο που σπουδάσαμε με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στο ύψος των πραγματικών αναγκών. Δωρεάν μετακίνηση, σίτιση, βιβλία, φωτοτυπίες, αναλώσιμα για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ