Πέμπτη 30 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Και ο Βαλς στηρίζει Μακρόν

ΠΑΡΙΣΙ.--

Την απόφασή του να στηρίξει τον Εμανουέλ Μακρόν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε και ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός, Εμανουέλ Βαλς. «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου» δήλωσε, ενώ για να απαντήσει σε όσους τον επικρίνουν για αθέτηση υποσχέσεών του (να στηρίξει τον υποψήφιο του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος), πρόσθεσε πως «το ανώτατο συμφέρον της χώρας είναι πάνω από τους κανόνες ενός κόμματος ή μιας επιτροπής». «Δεν πρόκειται να ρισκάρω κάτι που αφορά τη Δημοκρατία και τη χώρα» είπε ακόμα, υποστηρίζοντας ότι οι υποψήφιοι Φρανσουά Φιγιόν (των Ρεπουμπλικάνων) και Μπενουά Αμόν (που είναι ο επίσημος υποψήφιος του PS) δεν είναι πια υποψηφιότητες χρήσιμες απέναντι στην άκρα δεξιά. Ο Βαλς επέκρινε ακόμα τον Αμόν ότι «η στρατηγική του οδηγεί σε περιθωριοποίηση» και ότι «έχει θέσει σε ομηρία την πολιτική του οικογένεια».

Θυμίζουμε ότι ο Βαλς, που μέχρι πριν μερικούς μήνες ήταν πρωθυπουργός της σημερινής κυβέρνησης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), παραιτήθηκε για να διεκδικήσει το επίσημο χρίσμα του PS για τις προεδρικές εκλογές, αλλά έχασε από τον Αμόν.

Η ανοιχτή στήριξη Μακρόν και από τον Βαλς επιβεβαιώνει πως και η γαλλική σοσιαλδημοκρατία βρίσκεται υπό έντονες διεργασίες, με πολλούς να εκτιμούν ότι το PS ακολουθεί την πορεία του (ελληνικού) ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο ευρύτερης αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και της αναζήτησης ικανότερου πολιτικού προσωπικού που θα υπερασπιστεί τις ανάγκες του κεφαλαίου στις νέες συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ