Πέμπτη 30 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις συμβασιούχων στα «hot spots»

Από την κινητοποίηση στη Λέσβο
Από την κινητοποίηση στη Λέσβο
Κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην εργασία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με 8μηνες συμβάσεις μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» στα «hot spots της Σάμου και της Μόριας στη Λέσβο.

Στη Λέσβο, η Επιτροπή Εργαζομένων προχώρησε σε απεργία και συγκέντρωση στο «hot spot» της Μόριας. Η επιτροπή διεκδίκησε την ανανέωση των συμβάσεων απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, η οποία πρότεινε προς τους εργαζόμενους τη δημιουργία συνεταιρισμού (ΚΟΙΝΣΕΠ), προσπαθώντας να απαλλαγεί από την ευθύνη. Τη στήριξή τους και την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν με αντιπροσωπείες τους το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Λέσβου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λέσβου και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Ακολούθησε πορεία στην κεντρική αγορά της πόλης και παρέμβαση στο παράρτημα του ΟΑΕΔ από την Επιτροπή Εργαζομένων και αντιπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου. Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε στο γραφείο του δημάρχου όπου επιδόθηκαν τα αιτήματα. Η Επιτροπή Εργαζομένων ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού στο Συλλαλητήριο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, την Παρασκευή 7 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Στη Σάμο, εργαζόμενοι στα «hot spots», έχοντας στο πλευρό τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στη δημοτική αρχή και τον ΟΑΕΔ. Τέλος, σε συνέλευση (σήμερα Πέμπτη, 6.30 μ.μ., στέκι Λαϊκής Επιτροπής) για την οργάνωση της πάλης καλεί τους συμβασιούχους εργαζόμενους του δήμου Κατερίνης στα πρώην «hot spots», η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα των δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ