Τετάρτη 5 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εντείνει το άγχος των υποψηφίων των πανελλαδικών

Με τα νεύρα των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων παίζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς έχουμε φτάσει στον Απρίλη, δηλαδή δυο μήνες πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων, κι ακόμα κάνει νέες ανακοινώσεις για τους όρους διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων το Σεπτέμβρη και για τον αριθμό των εισακτέων.

Το υπουργείο, κάτω από την πίεση των αντιδράσεων για την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων που είχε ψηφιστεί με νόμο της ΝΔ και η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σκόπευε να τον εφαρμόσει, ανακοίνωσε προχτές πως οι επαναληπτικές εξετάσεις θα γίνουν το Σεπτέμβρη με αυστηρότερους όρους (τιμωρητικούς σχεδόν για όποιον υποψήφιο αρρωστήσει στις πανελλαδικές), αφού οι υποψήφιοι που δικαιολογημένα απουσίαζαν τις μέρες των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα και όχι μόνο σε εκείνο που απουσίασαν.

Επιπλέον, το περασμένο Σάββατο, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε... «διόρθωσή του». Οπως δηλώνει, αποφασίστηκε να κατανεμηθεί σε δύο χρόνια η μείωση εισακτέων που ανακοινώθηκε σε ορισμένα τμήματα στις 14 Μάρτη, δηλαδή φέτος θα πραγματοποιηθεί το ήμισυ της μείωσης και του χρόνου το υπόλοιπο ήμισυ.

Το αποτέλεσμα που βιώνουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων και οι οικογένειές τους, είναι μερικές βδομάδες πριν τις πανελλαδικές να μη γνωρίζουν τον αριθμό εισακτέων στις σχολές και να εντείνεται η αγωνία που ούτως ή άλλως δημιουργεί η διαδικασία των εξετάσεων.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωνε στη Βουλή πως δεν είναι της παρούσας κυβέρνησης ο νόμος που προβλέπει την ανακοίνωση των εισακτέων μέχρι 15 Μάρτη, ομολογώντας δηλαδή ότι και σε αυτό το θέμα εφαρμόζει το νομοθετικό πλαίσιο προηγούμενων κυβερνήσεων, χωρίς να το αλλάζει, ώστε οι υποψήφιοι να γνωρίζουν έγκαιρα, από το Σεπτέμβρη κάθε σχολικής χρονιάς, πόσοι θα εισαχθούν σε κάθε σχολή και τμήμα. Στο ίδιο πνεύμα, εξάλλου, αρνήθηκε ο υπουργός πριν λίγο καιρό να δεσμευτεί (απορρίπτοντας σχετική τροπολογία του ΚΚΕ) ότι όλες οι σχετικές αποφάσεις για τις εξετάσεις θα παίρνονται κάθε Σεπτέμβρη, για να μην αιφνιδιάζονται οι υποψήφιοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων (2018-07-27 00:00:00.0)
Για τη συζήτηση γύρω από τον αριθμό των εισακτέων (2017-03-16 00:00:00.0)
«Οχι εμπόδια στα όνειρά μας» (2017-03-11 00:00:00.0)
Προς συμφωνία για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ (2015-03-14 00:00:00.0)
Στοιχεία για την κατανομή του αριθμού εισακτέων (2011-06-10 00:00:00.0)
Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων σε Πανεπιστήμια - ΤΕΙ (2009-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ