Τετάρτη 5 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκεντρώσεις για τα ζητήματα της Υγείας σε Λάρισα και Βόλο

Η διαμαρτυρία στο Βόλο
Η διαμαρτυρία στο Βόλο
Κινητοποιήσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατικές δομές Υγείας στην περιοχή, εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης που συνεχίζει και εντείνει η σημερινή κυβέρνηση, έγιναν χτες έξω από τα νοσοκομεία Λάρισας και Βόλου.

Στη Λάρισα, την κινητοποίηση οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο και συμμετείχαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις του νομού. Αντιπροσωπεία του ΕΚΛ συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, θέτοντας τα ζητήματα των μεγάλων ελλείψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και τεχνολογικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Σε δηλώσεις τους στο χώρο της κινητοποίησης, ο Γιάννης Σκόκας, μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ, κάλεσε τους εργαζόμενους και τους άνεργους να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική όπως εκφράζεται και στο χώρο της Υγείας, να διεκδικήσουν ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Δηλώσεις έκανε και ο Θανάσης Κουμαντζέλης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Λάρισας. Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ μετέφερε στην κινητοποίηση ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του Κόμματος.

Στο Βόλο, τη διαμαρτυρία οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ν. Μαγνησίας. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Θανάσης Κοντονίνας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να ανακοινώσει ότι δεν θα δέχεται νέους ασθενείς με καρκίνο, επικαλούμενη την ορθολογική διαχείριση του υπάρχοντος προϋπολογισμού.

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στη Λάρισα
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στη Λάρισα
Η απόφαση ανακλήθηκε κάτω από τις γενικευμένες αντιδράσεις, αναδείχθηκε όμως η ανάγκη για δημιουργία ογκολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Βόλου, κάλυψη των αναγκών με την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και των αναγκών σε φάρμακα για τις χημειοθεραπείες όλων των ασθενών που απευθύνονται στο νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ