Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει προσπάθειες παρεμπόδισης της δράσης της ΚΝΕ

Τις προσπάθειες διευθυντών σχολείων να παρεμποδίσουν τη δράση της ΚΝΕ μπροστά στα μαθητικά Φεστιβάλ, είτε κατεβάζοντας προπαγανδιστικά πανό, είτε παρεμποδίζοντας σχετικές εξορμήσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τα μηνύματα, αλλά και η αξία του ανιδιοτελούς αγώνα, της ταξικής - διεθνιστικής αλληλεγγύης, της λαϊκής προκοπής, της καλλιτεχνίας, του αθλητισμού, προβάλλονται από τις δράσεις των μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Φαίνεται πως αυτά τα μηνύματα και οι αξίες ενοχλούν ορισμένους διευθυντές σχολείων, που είτε κατέβασαν πανό της ΚΝΕ που καλούσε τους μαθητές στο αθλητικό τουρνουά, είτε θέλησαν να εμποδίσουν τη διακίνηση του καλέσματος.

Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ θεωρούν ότι ο εκπαιδευτικός οφείλει και μπορεί να παίξει άλλο ρόλο από αυτόν που τον καλεί το καπιταλιστικό σύστημα να εκτελέσει. Ρόλο ανύψωσης των αξιών της λαϊκής ανάπτυξης και προόδου. Ρόλο που θα προστατεύει το σχολείο ως χώρο ελεύθερο για διακίνηση ιδεών. Ρόλο κόντρα στην πολιτική των μνημονίων κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, που εμποδίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας, τα οποία έρχονται ζαλισμένα στα σχολεία μας από την πείνα που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές. Κάπως έτσι καταλαβαίνει το ΚΚΕ τον ρόλο του εκπαιδευτικού.

Αν τώρα οι διευθυντές των σχολείων, που κατεβάζουν πανό και εμποδίζουν εξορμήσεις της ΚΝΕ, ελπίζουν ότι θα εμποδίσουν τη δράση των μελών της, άδικος κόπος. Και το ΚΚΕ, που το 2018 συμπληρώνει 100 χρόνια, και η ΚΝΕ που συμπληρώνει τα 50, ξέρουν να ξεπερνούν τέτοιες πρόσκαιρες δυσκολίες», καταλήγει η ΤΕ Βορείου Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ