Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Κάλεσμα αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς

Από την εξόρμηση στο στρατόπεδο της Καλαμάτας
Από την εξόρμηση στο στρατόπεδο της Καλαμάτας
Την πρωτοβουλία να απευθυνθούν στους στρατευμένους νέους και στους γονείς τους, στα παιδιά των εργατικών και λαϊκών οικογενειών που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, πήραν συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιώντας χτες εξορμήσεις έξω από στρατόπεδα, κατά την ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων φαντάρων.

Με την ανακοίνωση που μοίρασαν, κάλεσαν τους στρατευμένους νέους, μαζί με το λαό, να ορθώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Στην Αττική, εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στα στρατόπεδα του Μεγάλου Πεύκου και του Αυλώνα από αντιπροσωπείες των συνδικάτων: Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, Φαρμάκου - Καλλυντικών και συναφών επαγγελμάτων Αττικής, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων.

Αντίστοιχη εξόρμηση έγινε και στο στρατόπεδο της Καλαμάτας από τα Συνδικάτα Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης - Αποχέτευσης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και Οικοδόμων Μεσσηνίας.

Δεν έχουμε καμιά δουλειά να πολεμήσουμε για ξένα συμφέροντα

Στην ανακοίνωσή τους, τα ταξικά συνδικάτα επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, τα τεράστια ποσά που ξοδεύουν οι αστικές κυβερνήσεις για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, την ίδια ώρα που ξεζουμίζουν το λαό, και υπογραμμίζουν: «Η εργατική τάξη στην Ελλάδα "ματώνει" συνεχώς για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Παράλληλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εμπλέκει όλο και πιο βαθιά την Ελλάδα στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσίας, αλλά και άλλων καπιταλιστικών κρατών στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, της Μέσης Ανατολής.

(...) Οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις εξελίσσονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων και με σκοπό το μοίρασμα της "λείας" στην ευρύτερη περιοχή (...). Ο λαός μας δεν έχει κανένα συμφέρον από την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των γερακιών του πολέμου. Οι φαντάροι μας δεν έχουν καμιά δουλειά να πολεμήσουν για ξένα συμφέροντα. Οι φαντάροι και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να εναντιωθούν στα σενάρια που τους θέλουν ως μηχανισμό καταστολής ενάντια σε άλλους λαούς - θύματα του πολέμου αλλά και ενάντια στον ίδιο τον ελληνικό λαό. Οι φαντάροι έχουν δικαίωμα να απαιτούν να μη συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες».

Τα συνδικάτα αναδεικνύουν την ανάγκη να απομονωθούν οι εθνικιστικές και φασιστικές κραυγές: «Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, έχουν τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανάγκες. Ο πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό, το ρατσισμό, το φασισμό. Τη βάρβαρη πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων υπηρετούν και οι ναζιστές εγκληματίες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, οι υπερασπιστές των συνεργατών των Γερμανών, οπαδοί της δικτατορίας (...) Πρέπει να απομονωθούν. Εχει τεράστιες ευθύνες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που προσκαλεί τους νεοναζί σε επισκέψεις σε στρατόπεδα ή σε νησιά όπως στο Καστελόριζο. Οι φαντάροι έχουν κάθε δικαίωμα να καταγγείλουν την παρουσία στα στρατόπεδα των υπόδικων εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Εχουν δικαίωμα να μην τραγουδούν εθνικιστικά συνθήματα και τραγούδια και να τα καταγγέλλουν».

«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»

Τα συνδικάτα καλούν «τους στρατευμένους νέους, τους συναδέλφους μας που φόρεσαν το χακί, τα παιδιά της εργατικής τάξης να ορθώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα απέναντι σε όσους θέλουν να τους μετατρέψουν σε "κρέας για τα κανόνια" του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

(...) Η εργατική τάξη και ο λαός της πατρίδας μας, μαζί και οι στρατευμένοι νέοι, μέσα από τα σωματεία τους και τις Επιτροπές Αγώνα να διεκδικήσουν:

  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε βάρος άλλων λαών της περιοχής. Να μη συμμετέχει σε τέτοιους σχεδιασμούς κανένας φαντάρος ή άλλο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να φύγει αμέσως το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμιά υποδομή της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια κ.ά.) ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων. Να μην επιτρέψουμε οι λαοί να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και εκμετάλλευσης.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Να βγαίνουν θαρρετά στην αναφορά ώστε να λύνονται ζητήματα που σχετίζονται με τη θητεία τους».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ψήφο στο ΚΚΕ, οι φαντάροι μπορούν να κάνουν τη διαφορά! (2023-04-08 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η βδομάδα δράσης για τους νέους στρατευμένους (2021-04-20 00:00:00.0)
Οι νέοι στρατευμένοι δεν έχουν κανένα συμφέρον από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2017-02-15 00:00:00.0)
Οι στρατευμένοι ενάντια στον πόλεμο (2013-09-13 00:00:00.0)
"Εξω το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια" (1999-06-23 00:00:00.0)
Συμβολικός αποκλεισμός του στρατοπέδου Καρατάσσου (1999-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ