Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
ΠΑΟ για δεύτερος, ΑΕΚ για πλέι οφ

Πλήρη αλλαγή σκηνικού στην κόντρα για τη συγκρότηση της πρώτης πεντάδας στη βαθμολογία, που οδηγεί σε συμμετοχή στα πλέι οφ, επιφύλαξε το χτεσινό φινάλε της εμβόλιμης 27ης αγωνιστικής της Super League, με τα παιχνίδια σε «Απ. Νικολαΐδης» και Χανιά. Με τη νίκη του επί του Πανιωνίου με 1-0, ο Παναθηναϊκός έπιασε τους «κυανέρυθρους» στην 3η θέση και κρατά ζωντανές τις ελπίδες του ακόμα και για τη 2η θέση. Ενώ στα Χανιά η ΑΕΚ απέναντι στον Πλατανιά επικράτησε με 2-0 και ξαναμπήκε σε θέση πλέι οφ, προσπερνώντας την Ξάνθη. Αντίθετα για τον Πλατανιά απομακρύνθηκε ο στόχος της πεντάδας.

Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός έφτασε στην νίκη με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπεργκ στο 75'. Το πέναλτι προήλθε από ανατροπή του Λέτο στην περιοχή από τον Τασούλη, κάτι που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι. Μάλιστα ο Πανιώνιος εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διατησίας του Γκράνα. Σε γενικές γραμμές πάντως οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν δοκάρι (Βιγιαφάνες 17') και αρκετές κλασικές ευκαιρίες, με κυριότερες τη διπλή των Βιγιαφάνες - Μπεργκ στο 28' και ξανά του Σουηδού φορ στο 62'.

Στα Χανιά η ΑΕΚ κατάφερε να ξεπεράσει την ήττα από τον Παναθηναϊκό και να φύγει νικήτρια από την κομβική αναμέτρηση για τις θέσεις των πλέι οφ με τον Πλατανιά. Δύο γκολ σε καθοριστικά σημεία, αρχικά του Βινίσιους στο 18', που έκανε ιδανικό ντεμπούτο στο βασικό σχήμα, και του Αραβίδη στο 67', ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή πέντε λεπτά νωρίτερα, ήταν αυτά που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, με τους δραστήριους Στάθη, Μανούσο και Γιακουμάκη άσκησαν αρκετά μεγάλη πίεση, την οποία όμως δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 60, ΠΑΟΚ 52, Παναθηναϊκός 51, Πανιώνιος 51, ΑΕΚ 46, Ξάνθη 43, Πλατανιάς 41, ΠΑΣ Γιάννινα 35, Ατρόμητος 35, Κέρκυρα 28, Παναιτωλικός 28, Αστέρας Τρίπολης 26, ΑΕΛ 24, Λεβαδειακός 22, Ηρακλής 22, Βέροια 19.
  • Οπως ενημέρωσε η Super League, οι τρεις βαθμοί που είχαν αφαιρεθεί από τον Ηρακλή επιστράφηκαν, από τη στιγμή που η ομάδα της Θεσσαλονίκης διευθέτησε τις οικονομικές εκκρεμότητες προς τον παλιό παίκτη Μιχάλη Μπουκουβάλα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ