Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ATHENS LEDRA»
Συνεχίζουν σταθερά στο δρόμο του αγώνα

Ανακοίνωση του Σωματείου με αφορμή τον τέταρτο άγονο πλειστηριασμό

Από κινητοποίηση των εργαζομένων στο «Athens Ledra» στις αρχές Μάρτη
Από κινητοποίηση των εργαζομένων στο «Athens Ledra» στις αρχές Μάρτη
Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους επιβεβαιώνουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra». Μετά τον πλειστηριασμό των ακινήτων της εταιρείας ΑΣΤΥ, που επαναλήφθηκε προχτές, για τέταρτη φορά χωρίς αποτέλεσμα, το Σωματείο των εργαζομένων επισημαίνει πως οι εξελίξεις έχουν διαψεύσει την κυβέρνηση και την εργοδοσία, που επιχειρούν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους ότι θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους και θα πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές τους μέσα από τη νομική οδό και τον πλειστηριασμό.

«Δέκα μήνες χωρίς δουλειά, δώδεκα μήνες απλήρωτοι και δεν υπήρξε κανένα κυβερνητικό στέλεχος, καμιά υπηρεσία, κανένα υπουργείο να παρέμβει καίρια για το αυτονόητο, δηλαδή να πληρωθούμε για τη δουλειά μας και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας», τονίζει το Σωματείο όσον αφορά τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν πάνω από 200 οικογένειες. «Κυβέρνηση και εργοδοσία σε αγαστή συνεργασία το μόνο που κάνουν 10 μήνες τώρα, είναι να μας εμπαίζουν και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας στείλουν σπίτια μας με το κεφάλι κάτω», προσθέτει.

Η εργοδοσία επιχειρεί να απαλλαγεί από τις απαιτήσεις των εργαζομένων

Υπενθυμίζοντας τα πάμπολλα δημοσιεύματα του προηγούμενου διαστήματος σχετικά με τους «επίδοξους μνηστήρες» του ξενοδοχείου, το σωματείο τονίζει: «Εμείς από την πλευρά μας είχαμε επισημάνει ότι μέσα στο πεδίο των ανταγωνισμών μεταξύ των μεγάλων τουριστικών επιχειρηματικών ομίλων, θα εξακολουθεί να υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό είναι αρκετό για να λυθεί το ιδιοκτησιακό και να ανοίξει σύντομα το ξενοδοχείο». Παράλληλα, επισημαίνει πως «φαίνεται να τρέχουν και άλλοι σχεδιασμοί της εργοδοσίας για να βρει τον πιο κατάλληλο τρόπο να αξιοποιήσει το ξενοδοχείο, για να βγει όσο το δυνατόν περισσότερο κερδισμένη, ή όσο το δυνατό λιγότερο χαμένη. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς εντάσσονται και οι δικές μας απαιτήσεις, από τις οποίες θέλει να απαλλαγεί με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος. Δε θέλουν λύση που θα περιλαμβάνει έστω και μερική ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας».

Στο φόντο αυτών των εξελίξεων, το Σωματείο διαμηνύει πως οι εργαζόμενοι δεν απογοητεύονται, ούτε υποχωρούν, αντίθετα συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Θετικό αποτέλεσμα του αγώνα είναι, όπως εξηγεί, η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου που επέβαλε 10 χρόνια φυλάκιση στους εργοδότες για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων. Η απόφαση αυτή «είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της ανυποχώρητης στάσης μας, της συλλογικής και οργανωμένης πίεσης που ασκήσαμε όλο αυτό το διάστημα ακόμα και στο νομικό επίπεδο», αναφέρει.

Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» με το πανό τους στο σημερινό συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

«Μαζί με το Συνδικάτο μας, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο και σε κάθε κλάδο, θα συνεχίσουμε τον δικό μας αγώνα, που είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, με κάθε μορφή και τρόπο, όσα αδιέξοδα κι αν βάζουν μπροστά μας», καταλήγει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ