Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση στο εργοστάσιο της ΕΛΒΟ

Σε κατάληψη στην πύλη του εργοστασίου της ΕΛΒΟ προχώρησαν χθες το πρωί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, έπειτα από πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων που στήριξε και το Σωματείο Εργαζομένων της επιχείρησης.

Διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ και απαίτησαν να σταματήσει η ειδική εκκαθάριση της επιχείρησης και να πληρωθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που οφείλονται στους συνταξιούχους από το 2010. Οι δικαιούχοι συνταξιούχοι, πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ, είναι 230, ενώ τα χαρτιά τους έχουν καταθέσει και άλλοι 30 εργαζόμενοι, οι οποίοι πρόκειται να βγουν στη σύνταξη.

Στο μεταξύ, την ώρα που προχωρούν οι αντιλαϊκοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την αμυντική βιομηχανία και τους εργαζόμενούς της, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ εξακολουθούν να κρατούν τους εργαζόμενους σε αναμονή και εντός των τειχών του εργοστασίου, παραπέμποντας την κλιμάκωση του αγώνα για αργότερα και προτείνοντας ως επόμενο βήμα... νέα συνέλευση μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Η ΔΑΣ ΕΛΒΟ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) τονίζει: «Είναι ανάγκη τώρα να εντείνουμε τον αγώνα μας για να μην συρρικνωθεί παραπέρα η ΕΛΒΟ, να μην ιδιωτικοποιηθεί ή κλείσει. Είναι όρος για να υπερασπιστούμε τα εναπομείναντα δικαιώματά μας, να εξασφαλίσουμε τη δουλειά μας, να εξασφαλιστούν προγράμματα παραγωγής, με βάση τις ανάγκες τόσο της άμυνας της χώρας, όσο και σε οχήματα του πολιτικού τομέα, με κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, των κομμάτων της ΕΕ, των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ