Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τις εκφυλιστικές διαδικασίες ενόψει των εκλογών καταγγέλλει η ΔΑΣ

Την κατάσταση εκφυλισμού που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, κατάσταση που αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ). Η ΔΑΣ υπογραμμίζει τις ευθύνες των δυνάμεων που στηρίζονται από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΕ, οι οποίες στις προηγούμενες εκλογές είχαν συστεγαστεί σε κοινό ψηφοδέλτιο.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στη Γενική Συνέλευση, σε σύνολο 63 νομιμοποιημένων αντιπροσώπων, στην αίθουσα δεν ήταν παρόντες ούτε οι 21 που απαιτούνταν για την απαρτία, ενώ οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ ήταν όλοι εκεί. Επιπλέον, οι αντιπρόσωποι δεν είχαν στα χέρια τους τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης, καθώς και τον οικονομικό απολογισμό, για τα οποία καλούνταν να πάρουν θέση και να ψηφίσουν.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε όταν η διαδικασία τελικά ξεκίνησε. Κάτω από την άρνηση της ΔΑΚΕ, δεν εγκρίθηκε η εγγραφή του κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας Πελοποννήσου, με έδρα τη Μεγαλόπολη, στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου, με προσχήματα που δεν έχουν καμία σχέση με όσα προβλέπονται στο καταστατικό του Εργατικού Κέντρου και το συνδικαλιστικό νόμο.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους του νομού να γυρίσουν την πλάτη τους στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό της στις επερχόμενες εκλογές του Εργατικού Κέντρου και να συμμετάσχουν μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο στην Τρίπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ