Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Τα προβλήματα των προσφύγων δεν λύνονται με εξάμηνες συμβάσεις και τζάμπα εργασία

«Τα τεράστια κενά στην Υγεία και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες δεν λύνονται με εξάμηνες συμβάσεις και τζάμπα εργασία», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού στις οποίες προχώρησε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με εξάμηνη σύμβαση έργου για ορισμένα νοσοκομεία. Το πρόγραμμα ονομάζεται... «ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση Υγείας για την προσφυγική κρίση» και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης (AMIF) της Κομισιόν.

«Για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων - που είναι πολλές, ποικίλες και διαρκείς - η ΕΕ χρηματοδοτεί και η κυβέρνηση αξιοποιεί το κονδύλι μόνο για ένα εξάμηνο, ώστε με προσωπικό κακοπληρωμένο, χωρίς δικαιώματα και με ημερομηνία λήξης να δημιουργήσει εικόνα... προσλήψεων στα δημόσια νοσοκομεία. Παρηγοριά στον άρρωστο... όπως λένε! Γι' άλλη μια φορά, και αυτή η κυβέρνηση, αντί να καλύψει όλες τις δομές με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, που να αντιστοιχεί στις ανάγκες του λαού μας, επιλέγει να μπαλώνει όπως - όπως "τρύπες", αυξάνοντας τον αριθμό εργαζομένων που δουλεύουν με ελαστικές μορφές απασχόλησης, στοχεύοντας στην ανακύκλωση της ανεργίας, εντείνοντας την εκμετάλλευση και υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι η σύμβαση έργου προβλέπει σταθερό ποσό αποδοχών και αναφέρει ρητά ότι οι εργαζόμενοι δεν δικαιούνται επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, άδεια και επίδομα αδείας. Καταγγέλλει επίσης πως «μαθαίνουμε από τους ίδιους τους εργαζόμενους ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι διοικήσεις των νοσοκομείων πιέζουν το προσωπικό αυτό να δουλέψει σε βάρδιες και αργίες, χωρίς να τις πληρωθεί ως τέτοιες! Μάλιστα, έχει ήδη καταγγελθεί ότι όσοι δεν το δέχονται, απειλούνται με απόλυση, χωρίς πληρωμή των δεδουλευμένων τους».

Η Πανελλαδική Γραμματεία καταδικάζει την πρακτική κυβέρνησης και ΚΕΕΛΠΝΟ που εκπορεύεται από την ίδια την πολιτική της ΕΕ.

Καλεί τους συμβασιούχους να μην αποδεχτούν τη σύγχρονη σκλαβιά, να οργανωθούν και μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία να διεκδικήσουν συλλογικά τα σύγχρονα δικαιώματά τους, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει: «Τα δικαιώματα των προσφύγων στη χώρα μας σε ολοκληρωμένες σύγχρονες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας με έμφαση στην πρόληψη, όπως και του ντόπιου πληθυσμού, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με κακοπληρωμένους εργαζόμενους, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα και με ημερομηνία λήξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ