Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ
Προέκταση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ

Με την ψήφο των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ενωσης Κεντρώων και Ποταμιού, υπερψηφίστηκε χτες το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την κύρωση της απαράδεκτης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας «σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας Επανεισδοχής, μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας της 25ης Μαΐου 2006».

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή που το νομοσχέδιο αυτό μπήκε για συζήτηση στη Βουλή, όπως και χτες στην Ολομέλεια, ήταν το μόνο Κόμμα που ανέδειξε ότι τέτοιου είδους συμφωνίες αφενός έρχονται να συμπεριληφθούν στα μέτρα καταστολής σε βάρος προσφύγων, μεταναστών και αφετέρου αποτελούν μέρος της εφαρμογής της «επιλεκτικής μετανάστευσης» που έχουν υιοθετήσει η ΕΕ και τα κράτη - μέλη της, «ανοίγοντας τη στρόφιγγα» ανάλογα με τις ορέξεις των ευρωενωσιακών μονοπωλίων που θέλουν να εξασφαλίσουν φτηνά εργατικά χέρια.

«Το ΚΚΕ από θέση αρχής δεν ψηφίζει τέτοιους είδους συμφωνίες και πρωτόκολλα, που εντάσσονται στη γενικότερη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, και πρόσθεσε ότι «την πολιτική αυτή των πολέμων και της εκμετάλλευσης στηρίζουν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες και δυνάμεις όπως η Ρωσία και η Κίνα. Αυτήν την πολιτική στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα». «Λέμε για άλλη μια φορά ότι η αιτία της μετανάστευσης και της προσφυγιάς θα εξαλειφθεί όταν εξαλειφθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η βαρβαρότητα αυτή που λέγεται καπιταλισμός, όταν η παραγωγή θα ικανοποιεί διευρυμένες ανάγκες των ανθρώπων και όχι το κέρδος. Αυτό προϋποθέτει η παγκόσμια εργατική τάξη να αγωνιστεί για να απαλλαγεί από τα μονοπώλια και την εξουσία τους, να κατακτήσουν οι άνθρωποι τη δική τους εξουσία, για να σταματήσει η βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και των πολέμων και να ευημερήσουν οι λαοί, οικοδομώντας τη νέα σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία».

Το γεγονός ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε το νομοσχέδιο, ήταν μία ακόμα απτή επιβεβαίωση ότι αυτό που «χωρίζει» τα αστικά κόμματα είναι το μείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής, ο τρόπος διαχείρισης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ηταν, εξάλλου, χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, την ώρα που συμφωνούσαν στο διά ταύτα, όξυναν την αντιπαράθεση μεταξύ τους για τη διαπραγμάτευση και την «αξιολόγηση».

Για παράδειγμα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη επανέλαβε το γνωστό μοτίβο, ότι στη ΝΔ «αυτό το οποίο κάνετε είναι να παραμένετε ταυτισμένοι με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών», αντί «να στηρίξετε μία εθνική, εν τέλει, προσπάθεια», για να απαντήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας, με προτροπές προς την κυβέρνηση «να τελειώσετε σοβαρά με αυτή την ιστορία της αξιολόγησης», «διότι η αγορά διαλύεται».

Ως απάντηση ο Χρήστος Κατσώτης κάλεσε το λαό να μην περιμένει τίποτα απ' όλους αυτούς και με την πάλη του να ανατρέψει τα μονοπώλια, την εξουσία τους και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Ανέδειξε την ανάγκη για μαζική συμμετοχή στα σημερινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο η ναζιστική Χρυσή Αυγή

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να οξύνει την αντιπαράθεση μέσω του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, Γ. Λαγού, ο οποίος μέσα σε ένα παραλήρημα αναφέρθηκε σε «αναρχικούς», «μπολσεβίκους», που αν και επιτέθηκαν στα γραφεία της ΧΑ, παραμένουν «ατιμώρητοι», ενώ «εμάς με κάτι νεροπίστολα μάς πήγατε για εγκληματική οργάνωση» κ.ο.κ.

Ο Χρήστος Κατσώτης, δίνοντας την κατάλληλη απάντηση, ανέφερε ότι «σήμερα η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση, γιατί ο λαός πήρε χαμπάρι περί τίνος πρόκειται». Πρόσθεσε ότι «την ίδια πολιτική της εκμετάλλευσης», των ιμπεριαλιστικών πολέμων «στηρίζει και η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, το μακρύ δολοφονικό χέρι του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, στάζοντας το φασιστικό της δηλητήριο, με την ανοχή και των άλλων κομμάτων. Δεν στρέφεται μόνο ενάντια στους μετανάστες, αλλά γενικά ενάντια στους εργαζόμενους, ενάντια σε όσους αγωνίζονται. Είναι πρόσφατη η στάση τους απέναντι στο διαφορετικό. Πήγαν να σκοτώσουν τον φοιτητή προχτές». «Κάθε μέρα ενέχονται σε τέτοια εγκλήματα», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «η θεωρία τους είναι εγκληματική γιατί είναι ναζιστική. Θέλει απομόνωση. Η ανοχή που δείχνετε απέναντί τους είναι ευθύνη για όλους σας, γιατί την τρέφετε και την εκτρέφετε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ