Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Εξετάζεται υπόθεση παρόμοια με την πρόσφατη επίθεση στον φοιτητή

Η πρόσφατη δολοφονική επίθεση στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη από χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου ήρθε στο μυαλό όσων παρακολούθησαν χτες στο Εφετείο τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Οι ομοιότητες της δράσης των ταγμάτων εφόδου αναδείχθηκαν ακόμα μια φορά, με την κατάθεση του πατέρα ενός άλλου νεαρού που ξυλοκοπήθηκε άγρια από χρυσαυγίτες στην Πάτρα, τον Αύγουστο του 2013. Και η εμφάνιση του συγκεκριμένου ταίριαζε στο... προφίλ όσων «δεν αρέσουν» στη Χρυσή Αυγή... Και αυτή η υπόθεση είναι από τις συσχετιζόμενες δικογραφίες.

«Τον έριξαν κάτω και τον κλοτσούσαν στο πρόσωπο, στο σώμα με κλοτσιές και γροθιές, λόγω της αμφίεσής του, των ρούχων του, των μαλλιών του. Του έλεγαν "δώσε μας την ταυτότητά σου", εκείνος έλεγε "δεν έχω" (...) Ο γιος μου είχε μακριά μαλλιά, κοτσίδα, σκουλαρίκια και ήταν μελαψός. Για να το πω απλά, έκριναν πως δεν ήταν της αρεσκείας τους, δεν τους άρεσε η φάτσα του. Το είδαμε και πρόσφατα αυτό με τον ξυλοδαρμό του φοιτητή. Τον χτυπούσαν στα πλευρά, στο πρόσωπο και στα πόδια. Μάλιστα ένας απ' αυτούς του είπε "να ξέρεις εδώ κουμάντο κάνουν οι ναζί"». Ετσι περιέγραψε χτες στη δίκη ο Στάθης Αντίοχος, πατέρας του Χρήστου, την απρόκλητη επίθεση των χρυσαυγιτών στον γιο του.

«Για να πω την αλήθεια φοβόμουνα. Για το παιδί μου. Η όλη επίθεση κράτησε ένα λεπτό περίπου, τον παράτησαν κι έφυγαν (...) δεν έχει γίνει κάτι άλλο με το παιδί. Ομως φίλος του γιου μου, όταν έμαθε τι συνέβη, με πήρε τηλέφωνο για να με ρωτήσει τι να κάνει, καθώς και ο ίδιος είχε δεχτεί επίθεση από χρυσαυγίτες και του είχαν σπάσει τα δόντια. Ως δικηγόρος τού είπα να το καταγγείλει, το ίδιο κάναμε κι εμείς. Μου είχε πει ότι φοβόταν. Δεν ξέρω αν το έκανε», πρόσθεσε.

Ο μάρτυρας είπε επίσης για τους χρυσαυγίτες «δεν τους άρεσε η φάτσα του. Ηταν Αύγουστος και όπως είναι μελαψός, είχε σκουρύνει κι άλλο. Καταλαβαίνετε... Ο γιος μου δεν προκάλεσε κανέναν, ήταν μικρός, ασχολείται με τη μουσική (...) Θέλησα να μάθω ποιοι ήταν αυτοί (σ.σ. π.χ. τα ονόματά τους), ρωτώντας προσπαθούσα να μάθω, αλλά δεν κατάφερα και πολλά». Ο μάρτυρας τόνισε ότι «αυτά πρέπει να καταγγέλλονται και να βγαίνουν προς τα έξω. Να ενεργοποιείται και η κοινωνία για να τα αντιμετωπίσει».

Να σημειωθεί ότι η δίκη συνεχίζεται σήμερα στον Κορυδαλλό, μετά τις 11 το πρωί, εξαιτίας της δίωρης στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων του Εφετείου, που διαμαρτύρονται για την υποστελέχωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ