Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Πρέπει να δοθούν πλήρεις απαντήσεις

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την υπόθεση των συνακροάσεων και τη νέα καταγγελία του Κόμματος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, δήλωσε: «Εξακολουθεί να είναι πολύ περίεργη υπόθεση. Είναι φανερό ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα υποκλοπών που έχει δημιουργηθεί. Αυτό φαίνεται και από τις πρώτες διαπιστώσεις της ΑΔΑΕ ή άλλων φορέων, με βάση την ενημέρωση που έχουμε μέχρι στιγμής. Ομως η εξέταση της υπόθεσης σε βάθος ούτε έχει προχωρήσει, ούτε φαίνεται να ολοκληρώνεται από όσο ξέρουμε, ενώ προστίθενται και τα νέα στοιχεία, όπως ξέρετε, τα χτεσινά, στην υπόθεση αυτή. Είναι απαράδεκτη υπόθεση να ζούμε κάτω από συνακροάσεις, από παρακολουθήσεις ή οτιδήποτε άλλο, ή έστω και να υπάρχει υποψία αυτών. Θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα και να γίνει διερεύνηση σε βάθος. Οπωσδήποτε να δοθούν πλήρεις απαντήσεις για όλα αυτά τα ζητήματα. Ως ΚΚΕ δεν θα το αφήσουμε έτσι το ζήτημα».

- Θα υπάρξουν κάποιες πρωτοβουλίες;

Ναι, θα συνεχίσουμε και στο επίπεδο της Βουλής και στο επίπεδο γενικότερα της λαϊκής πάλης, γιατί είναι σημαντικό ζήτημα μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι της πατρίδας μας να αντισταθούν σε όλα αυτά τα μέτρα που οδηγούν σε παραπέρα ενίσχυση της αυταρχικότητας, της καταστολής, της παρακολούθησης των Ελλήνων πολιτών.

- Στρέφονται κάπου οι υποψίες σας;

Ε, τώρα δεν μπορώ να σας πω. Με βάση τα στοιχεία δεν είναι κάποιος ερασιτέχνης. Οπωσδήποτε πρόκειται για υπηρεσίες, για κρατικούς ή παρακρατικούς εντός εισαγωγικών μηχανισμούς, πάρτε το όπως θέλετε.

- Το συζητήσατε αυτό και με τον κ. Μητσοτάκη;

Ναι, μου είπε ότι θα αναπτύξει και η ΝΔ αντίστοιχες πρωτοβουλίες, θα σας πει ο ίδιος φαντάζομαι. Και η ΝΔ εκφράζει την ίδια ανησυχία, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ