Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το ΚΚΕ σταθερά στην πάλη ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που ματώνουν το λαό, παλιές και καινούριες

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε χτες με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, μετά από αίτημα του δεύτερου

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή.

Μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επιβεβαιώνεται ότι οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με τη ΝΔ και τον κύριο Μητσοτάκη είναι αγεφύρωτες. Το ΚΚΕ σταθερά θα συνεχίσει την πάλη του, θα βρίσκεται μπροστά σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων που όλα αυτά τα χρόνια, είτε με κυβερνήσεις πριν της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, είτε σήμερα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εξακολουθούν να ματώνουν, να ξεζουμίζονται, το εισόδημά τους να μειώνεται, ενώ έρχεται και νέο τέταρτο μνημόνιο με τη λήξη της "αξιολόγησης". Και από αυτή την άποψη αυτό που χρειάζεται είναι πλατιά Κοινωνική Συμμαχία, οργάνωση των αγώνων ενάντια στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις της, στα μνημόνια και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Αύριο είναι τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα και οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουν με τη συμμετοχή τους σε αυτά. Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας, της λαϊκής πάλης, για μια πραγματική διέξοδο σε όφελος των εργαζομένων και του λαού μας».

Ο Κ. Μητσοτάκης προσερχόμενος έδωσε στον Δ. Κουτσούμπα ένα έγγραφο από το αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Εχω να σας δώσω κάτι το οποίο θα βρείτε εξαιρετικά ενδιαφέρον» ανέφερε. «Αναζήτησα στο ιστορικό αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κάτι που ίσως να μην έχετε στο δικό σας αρχείο, αφού είναι η συμφωνία του ΕΑΜ και της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης, η οποία υπεγράφη στις 7 Νοέμβρη του 1943. Η συμφωνία του Θερίσου, η οποία ουσιαστικά έβαλε τη βάση για να αποτραπεί ο εμφύλιος στην Κρήτη». Οπως είπε, το πρωτότυπο φέρει την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και σημείωσε ότι «για το αρχείο σας μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη και ενδιαφέρουσα. Επειδή ξέρω ότι το ΚΚΕ νοιάζεται για την Ιστορία».

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «ενόψει των 100 ετών από την ίδρυση του ΚΚΕ, το 2018, αναμένεται εμπλουτισμός του ιστορικού Αρχείου του Κόμματος». Πρόσθεσε ότι «ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές υπάρχουν και θα υπάρχουν, το ζήτημα είναι να μπορούμε να επικοινωνούμε ή τουλάχιστον να διαβάζουμε την κοινή ιστορική μνήμη, έστω ο καθένας από τη δική του σκοπιά». Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «αυτό προϋποθέτει πάνω από όλα εμπιστοσύνη και αξιοπιστία και σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις του καθενός». Η απάντηση του Δ. Κουτσούμπα σε αυτό ήταν «σεβασμό κυρίως, γιατί η εμπιστοσύνη είναι πολύ μεγάλη κουβέντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ