Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Ψάχνουν εναλλακτικές στην αστική διαχείριση

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό, στο πλαίσιο της στρατηγικής σύμπλευσης των αστικών κομμάτων και μορφωμάτων στους στόχους του κεφαλαίου, αναζήτησης εναλλακτικών για την αστική διαχείριση, και βέβαια συνεχίζεται μαζί με αυτές και η προσπάθεια στοίχισης των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων σε αυτούς τους στόχους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, κάνοντας χτες έναν απολογισμό των συναντήσεων με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, που είχε ζητήσει τις προηγούμενες μέρες ο Κυρ. Μητσοτάκης προκειμένου να τους ενημερώσει για τις θέσεις της ΝΔ, είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «προβάλλει τη θετική και αξιόπιστη εναλλακτική λύση», για λογαριασμό βέβαια του κεφαλαίου. Επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση» και μίλησε για την υλοποίηση του δικού του σχεδίου ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, λέγοντας «ότι είναι επιβεβλημένη η υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου αλλαγών σε όλους τους τομείς, για να πετύχουμε την ανασυγκρότηση της χώρας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία επίσης μιλά για ένα τέτοιο σχέδιο «για πραγματικές αλλαγές στην οικονομία, το κράτος και τη φορολογία», ονομάζοντάς το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ», κατακρίνοντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ» την κυβέρνηση για τις επιδόσεις της, είπε: «Δεν μπορούμε να βάλουμε πλάτη σε μια τέτοια κυβέρνηση. Βάζουμε πλάτη για τη χώρα, το έχουμε αποδείξει ότι το εθνικό συμφέρον ήταν πάντα πάνω από το κομματικό για μας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση την πορεία της». Μιλώντας, δε, για την πρόσφατη συνάντησή της με τον Κυρ. Μητσοτάκη, είπε: «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά απομονωμένη και αυτό ήταν κάτι που διαπιστώσαμε από κοινού και στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη».

Ο δε επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, ερωτώμενος στον ρ/σ «Αθήνα 98,4» γιατί διαφωνεί με το αίτημα «εδώ και τώρα εκλογές» της ΝΔ, ανέφερε: «Δεν έχω πειστεί ότι το "εδώ και τώρα εκλογές" θα βοηθήσει τη χώρα να ξεμπλοκάρει τις σχέσεις της με την Ευρώπη». Εκτίμησε ότι αν προκηρυχθούν εκλογές και η ΕΕ «γυρίσει την πλάτη στην Ελλάδα», το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Επανέλαβε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η ολοκλήρωση της «αξιολόγησης» και ότι μόλις γίνει αυτό, τότε να δούνε τα «επόμενα βήματα της χώρας». «Δεν λέω ότι θα είμαι χαρούμενος αν αυτή η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να σιγουρέψουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ποικίλες ερμηνείες επιδέχεται η επιλογή του Ευ. Βενιζέλου να μην παραστεί προχτές βράδυ σε δείπνο που παρέθεσε η Γεννηματά στους βουλευτές και σε στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο τ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απουσίαζε και από την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της ΔΗΣΥ τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, με ομιλήτρια την Γεννηματά, επιλέγοντας ο ίδιος να παραβρεθεί ως ομιλητής σε παρουσίαση βιβλίου στελέχους του Ποταμιού στην Αθήνα.

  • Χτες βράδυ, στο μεταξύ, η ΝΔ ανακοίνωσε ότι ο Π. Τατούλης «δεν είναι πλέον μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ