Παρασκευή 7 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ»
Νέα δείγματα εμπλοκής σε επικίνδυνα σχέδια

Χωρίς τέλος είναι οι διαβεβαιώσεις που παρέχει η κυβέρνηση στον ευρωατλαντικό άξονα ότι (και) με τις Ενοπλες Δυνάμεις της είναι έτοιμη να εμπλακεί ακόμα βαθύτερα στην υπόθεση υλοποίησης των επικίνδυνων για το λαό ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Ενδεικτικά, ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, δήλωνε χτες ότι «η Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι δύναμη ασφάλειας και πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Μέσω των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων, της μαχητικής τους ικανότητας και της αποτρεπτικής τους δύναμης υπηρετούμε την ειρήνη».

Στο δικό του ρόλο, ο Α/ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Κουβέιτ, και σε επαφές που είχε εκεί συζήτησε την «απαίτηση δημιουργίας συναντίληψης μεταξύ των κρατικών δρώντων της ευρύτερης περιοχής ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο ενίσχυσης της σταθερότητας και της ασφάλειας».

Την ίδια ώρα, το ΓΕΝ ανακοίνωνε ότι «στο πλαίσιο των πολυμερών συνεργασιών με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και τις ΗΠΑ, με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή», το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε, 22/3 - 6/4, στην τριεθνή άσκηση «NOBLE DINA 2017», που συνδιοργανώνεται ετησίως από το ΠΝ με το Ναυτικό των ΗΠΑ και αυτό του Ισραήλ, ενώ συμμετείχε και το Ναυτικό της Κύπρου, υπό καθεστώς παρατηρητή.

Η άσκηση διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ περιελάμβανε και εν όρμω δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής - ΚΕΝΑΠ στην Κρήτη και στο Ναύσταθμο στη Χάιφα. Τα κύρια αντικείμενα εστιάστηκαν στη συνεκπαίδευση των τριών Ναυτικών στον τομέα της «Θαλάσσιας Ασφάλειας» και στην «αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον, με σκοπό την προαγωγή της αμοιβαίας κατανόησης και του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετασχόντων σε πολυεθνικό επιχειρησιακό και τακτικό/τεχνικό επίπεδο. Επιπρόσθετα, η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας των συμμετασχόντων», αναφέρεται από το ΓΕΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ