Σάββατο 8 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ
Βήμα κυβερνητικής προπαγάνδας για τη νέα γενιά

Βήμα για την κυβέρνηση να σπείρει αυταπάτες, να μοιράσει υποσχέσεις, να παρουσιάσει μια φτιασιδωμένη εικόνα για την πολιτική της, να αναζητήσει στήριγμα στη νεολαία, αποτέλεσε η προχτεσινή έναρξη του Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ξεκινώντας με τη χιλιοπαιγμένη επιχειρηματολογία ότι τα προβλήματα τα κληρονόμησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έσπειρε συμπάθεια προς τα προβλήματα της νεολαίας, ενώ δεν έλειψαν οι καθιερωμένες πια αναφορές σε μορφές του κομμουνιστικού και λαϊκού κινήματος.

Ετσι, στη «μάχη για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης, η οποία περνά το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο, υπονομεύοντας το παρόν και το μέλλον των νέων και των οικογενειών τους σε όλο το φάσμα της ζωής. Που κάνει πράξη τους μισθούς - «ψίχουλα» για νέους κάτω των 25, τον υποκατώτατο μισθό, τη μαθητεία, προβάλλει την ελαστική ολιγόμηνη απασχόληση για ένα κομμάτι των ανέργων, αντί για μόνιμη σταθερή δουλειά, ικανοποιώντας στην πλάτη και της νεολαίας κάθε αξίωση των επιχειρηματιών για φτηνή εργατική δύναμη, με δικαιώματα στα μέτρα των μονοπωλίων, μία εργασιακή ζούγκλα.

Μεταξύ άλλων, ο Αλ. Τσίπρας έκανε εξαγγελίες για σχολικά γεύματα, τη στιγμή που η παιδική φτώχεια καλπάζει, χωρίς στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης να έχουν ληφθεί ουσιαστικά μέτρα, για τους νέους επιστήμονες που καλούνται να δουλέψουν σε ένα πλαίσιο αυστηρού εναγκαλισμού και εκμετάλλευσης της νέας γνώσης από την «αγορά», σύμφωνα με την στρατηγική της ΕΕ, την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Εξήγγειλε από τον Σεπτέμβρη δωρεάν συνδέσεις ίντερνετ στους πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι ωστόσο σπουδάζουν με διαρκώς μεγαλύτερα εμπόδια, σε Ιδρύματα που ασφυκτιούν από την υποχρηματοδότηση, με τις φοιτητικές παροχές πολύ πίσω από τις ανάγκες (π.χ. το 90% των νέων να μένουν εκτός φοιτητικών εστιών).

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της Παιδείας, τη συνέδεσε με «μια κοινωνία με ανθρώπους ικανούς για κριτική σκέψη» και ανθρώπους «απαλλαγμένους από στερεότυπα και αντιλήψεις που περιορίζουν τους ορίζοντες της σκέψης και της ψυχής τους», τη στιγμή που συνεχίζονται απρόσκοπτα στα σχολεία τα προγράμματα ευρωπροπαγάνδας, οι ιδιώτες εξακολουθούν να μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, να διδάσκεται η επιχειρηματικότητα με τις επιχειρήσεις σε ρόλο δασκάλου. Επανέλαβε πως «για πρώτη φορά φέτος άνοιξαν στην ώρα τους» τα σχολεία, αλλά, όπως ξέρουν καλά εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, με περικοπές σε ώρες, εκπαιδευτικούς, στο μορφωτικό δικαίωμα της νεολαίας, ενώ παρουσίασε σαν επίτευγμα την ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα των προσφυγόπουλων, η οποία γίνεται με τεράστια καθυστέρηση, αφού σύμφωνα με στοιχεία του Φλεβάρη φοιτούσαν 2.500 παιδιά από τα 22.000 καταγεγραμμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ