Σάββατο 8 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ομιλία Τσίπρα διεκδικεί «Οσκαρ» εμπαιγμού της νέας γενιάς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο 1ο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο 1ο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:

«Η ομιλία Τσίπρα στο συνέδριο μιας - ουσιαστικά ανύπαρκτης - οργάνωσης νεολαίας, διεκδικεί "Οσκαρ" κοροϊδίας και εμπαιγμού της νέας γενιάς.

Με ξαναζεσταμένες προτάσεις και "καλοπιάσματα" για τα προβλήματα της νεολαίας, όπως η μεγάλη ανεργία, τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, η μετανάστευση στο εξωτερικό, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κρύψει ότι και η δική του κυβέρνηση εφαρμόζει εδώ και δύο χρόνια ακριβώς αυτά τα οποία υποτίθεται ότι καταγγέλλει. Καλεί τη νεολαία να χωρέσει τη ζωή της σε 8μηνα, να δεχτεί να ζήσει με χειρότερους όρους από προηγούμενες γενιές, να τα βγάλει πέρα με την αθλιότητα του "υποκατώτατου" μισθού για τους νέους, με ελαστικές σχέσεις, απλήρωτη μαθητεία, ψευτοεπιδόματα, μέτρα που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οσο δε για την υπόσχεση "για δωρεάν ίντερνετ", ήρθε δεύτερος. Ολοι θυμόμαστε προηγούμενους πρωθυπουργούς που όταν έπαιρναν μέτρα σε βάρος ιδιαίτερα της νέας γενιάς, μοίραζαν "τζάμπα wi-fi".

Οι αναφορές του στον Μαρξ και τον Μπελογιάννη, στην Ιστορία του Κομμουνιστικού Κινήματος, δεν είναι τίποτα άλλο από τον "φερετζέ" για να κρύψει την αντιλαϊκή του πολιτική, την υποταγή του στο σύστημα της βαρβαρότητας.

Η νεολαία μπορεί να ζήσει με σύγχρονα δικαιώματα, με βάση τις δυνατότητες της εποχής, την ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δίνοντας καθημερινή μάχη ενάντια στον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Δυναμώνοντας τις πρωτοβουλίες μαθητών και φοιτητών, που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, που αντιμετωπίζει ως κόστος το δικαίωμα στη μόρφωση. Βαδίζοντας στο δρόμο της σύγκρουσης με κεφάλαιο - ΕΕ - ΔΝΤ - κυβερνήσεις, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ