Σάββατο 8 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Να σβηστούν οι αποβολές για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου

«Ούτε με μηνύσεις ούτε με αποβολές, δεν τρομοκρατούνται οι μαθητές!», δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας, σχετικά με τη μονοήμερη αποβολή δύο μαθητών, μελών του 15μελούς του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και της Συντονιστικής Επιτροπής, επειδή πήγαν να παραδώσουν υλικά αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα, αλλά οι καθηγητές ήθελαν να τους αποτρέψουν.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές πέντε σχολείων της πόλης που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή (ανάμεσά τους και του Μουσικού) είχαν διοργανώσει την περασμένη Κυριακή το School Art Festival, στο πλαίσιο του οποίου συγκέντρωσαν σχολικά είδη για να τα παραδώσουν στα προσφυγόπουλα την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων τους στα σχολεία της Φιλιππιάδας. Οταν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου ζήτησαν άδεια από τους εκπαιδευτικούς και τους κάλεσαν να μεταβούν στη Φιλιππιάδα για να παραδώσουν τα τετράδια, δεν βρήκαν τους εκπαιδευτικούς αρωγούς τους. Οι μαθητές δεν «το έβαλαν κάτω», πήγαν στη Φιλιππιάδα και παρέδωσαν τα υλικά που είχαν συγκεντρώσει, όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους εκπαιδευτικούς τους στη συνεδρίαση του Συλλόγου με θέμα... «Αντιμετώπιση κίνησης μαθητών να φύγουν χωρίς άδεια των γονέων τους από το σχολείο»! Οταν μέλη του 15μελούς πήγαν να διαμαρτυρηθούν στη συνεδρίαση του Συλλόγου, το αποτέλεσμα ήταν ο Σύλλογος να δώσει μονοήμερη αποβολή σε δύο από τους μαθητές του 15μελούς για «αυθάδεια και έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στην ολιγόλεπτη παραμονή τους ενώπιον του συλλόγου των καθηγητών»...

Η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών σημειώνει για το θέμα: «Κατανοούμε την ευθύνη που έχουν οι καθηγητές για τις ώρες που είμαστε στο σχολείο κι ότι δεν μπορεί να φεύγει όποιος μαθητής θέλει χωρίς άδεια. Αλλά εδώ μιλάμε για άλλη περίπτωση. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου ζήτησαν άδεια και κάλεσαν και τους καθηγητές να τους συνοδέψουν στη Φιλιππιάδα.

Η αλληλεγγύη που δείξαμε προς τα προσφυγόπουλα ήταν και είναι ένα μάθημα ζωής για όλους τους μαθητές. Μάθαμε στην πράξη το "όλοι για έναν και ένας για όλους". Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του σε αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας και στην ανάγκη μας για μόρφωση».

Καταδικάζοντας την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων η Συντονιστική Επιτροπή δηλώνει ότι «παλεύουμε για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζουν, σε εμάς και σε όλα τα παιδιά του κόσμου!» και απαιτεί να σβηστούν εδώ και τώρα οι αποβολές των δύο μαθητών στο Μουσικό Σχολείο. Ανάλογες αποφάσεις ενάντια στην ποινικοποίηση έχουν πάρει και άλλα δύο σχολεία της Πρέβεζας.

Αναφορικά με τη στάση μερίδας εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου, η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει ότι «δεν διαπαιδαγωγεί, αλλά αντίθετα λειτουργεί εκδικητικά προς τη μαθητική κοινότητα και τους εκπροσώπους που αυτή εξέλεξε στο 15μελές της. Μάλιστα η ίδια η ανακοίνωση της Διεύθυνσης θεωρεί ως "επαναλαμβανόμενη προκλητική συμπεριφορά δύο μαθητών" την υπεράσπιση των απόψεών τους, κατηγορώντας τους για χρήση "πολιτικού ξύλινου λόγου" (!) και "ψεύδη", τη στιγμή που οι ίδιοι ψεύδονται ισχυριζόμενοι ότι τα παιδιά ήθελαν να κάνουν "κοπάνα", "χωρίς την άδεια των γονιών τους", αποκρύπτοντας ότι οι ίδιοι αρνήθηκαν στους μαθητές το δικαίωμα να τηλεφωνήσουν στους γονείς τους λέγοντας ότι "το σχολείο δεν είναι τηλεφωνικό κέντρο"!

Είναι πράγματι απογοητευτική η στάση αυτών των καθηγητών, που βρήκαν τον εχθρό τους σε μαθητές που αγωνίζονται, που βγαίνουν στο δρόμο και διεκδικούν, που διοργανώνουν μαθητικά φεστιβάλ, που δείχνουν την αλληλεγγύη τους στα προσφυγόπουλα, όχι μόνο τώρα, αλλά με πορείες ενάντια στον πόλεμο, με ανακοινώσεις κ.λπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ