Σάββατο 8 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εμμένει στις ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές

Την άμεση κατάργηση της τροπολογίας και του σχεδίου υπουργικής απόφασης για την πρόσληψη αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή και μόνιμους μαζικούς διορισμούς ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκπρόσωποι μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και φοιτητών, κατά τη χτεσινή συνάντηση με τον Κ. Γαβρόγλου.

Οπως σημείωναν ωστόσο μετά τη συνάντηση, εισέπραξαν την άρνηση στο αίτημά τους και την εμμονή του υπουργείου στις πρόσφατες αποφάσεις που απαξιώνουν τα πτυχία και την προϋπηρεσία, οδηγώντας σε νέες απολύσεις. Μεταξύ άλλων, σημειώνουν πως τέθηκε ανοιχτά ζήτημα αμφισβήτησης των πτυχίων, τους έγιναν και συστάσεις να μη μιλούν συνδικαλιστικά αλλά επιστημονικά και από την άλλη εισέπραξαν υποσχέσεις πως θα απορροφηθούν ως αναπληρωτές οι απόφοιτοι παιδαγωγικών τμημάτων Ειδικής Αγωγής. Από την πλευρά τους, εκπαιδευτικοί δήλωναν πως δεν υπάρχει καμία επιστημονικότητα στο να βάζει το υπουργείο εκπαιδευτικούς χωρίς προσόντα να καλύπτουν ανάγκες της Ειδικής Αγωγής, στο όνομα της διαχείρισης του προσωπικού που έβγαλε πλεονάζον η πολιτική των περικοπών. Και αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει την πρακτική να ανακατανέμει πίνακες και κριτήρια, μοιράζοντας φτώχεια και ελπίδα για ελαστική εργασία σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, αντί για μαζικούς μόνιμους διορισμούς που θα απαντούν στις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών.

Μιλώντας σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές που συγκεντρώθηκαν και χτες στο υπουργείο, η Θ. Δριμάλα, εκλεγμένη με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στο ΔΣ της ΔΟΕ, ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνάντησης, τονίζοντας πως η επίθεση στο δικαίωμα στη δουλειά δεν αντιμετωπίζεται ούτε από ένα κομμάτι των εκπαιδευτικών, ούτε μόνο από τον κλάδο των εκπαιδευτικών, αλλά απαιτεί συλλογική οργανωμένη απάντηση από όλους τους εργαζόμενους που θα βάλουν στο στόχαστρό τους το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ