Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με απόφαση της Ολομέλειας το συλλαλητήριο

Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές αποφάσισαν να είναι επιτροπή υποδοχής του Κ. Σημίτη

Από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Τη διοργάνωση πανεργατικού πανθεσσαλονίκειου συλλαλητηρίου το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία της ΧΑΝΘ, αποφάσισε χτες και η Ολομέλεια της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που συνήλθε τελικά παρά και ενάντια στις προσπάθειες των κυβερνητικών συνδικαλιστών να στείλουν τη συνεδρίαση στις ελληνικές καλένδες.

Με παρόντα τα 16 από τα 31 μέλη της Διοίκησης πάρθηκε ομόφωνα απόφαση για το συλλαλητήριο. Από τη συνεδρίαση απουσίασαν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, που προσπαθούν να εφαρμόσουν την εντολή βιομηχάνων και κυβέρνησης για βάθεμα της υποταγής του συνδικαλιστικού κινήματος και παραπέρα μετατροπής του σε χειροκροτητή αντιλαϊκών επιλογών.

Η Ολομέλεια της Διοίκησης του ΕΚΘ υιοθέτησε το πλαίσιο που παρουσίασε ο γραμματέας της διοίκησης Θ. Κυριακίδης και επικεντρώνεται στα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την ανεργία, την παραγωγική διάλυση της Θεσσαλονίκης, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης, την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Ν. Γιαννόπουλος, επιχείρησε χτες να εμφανιστεί ως θεματοφύλακας του συνδικαλιστικού κινήματος και μπροστά στο δεδομένο της συνεδρίασης της διοίκησης έστειλε πρόσκληση για νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Σεπτέμβρη! Στη συνέχεια με δήλωσή του χαρακτήρισε «πραξικόπημα» τη συνεδρίαση κι έκανε καθαρό πως οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές δε θα πάνε στο συλλαλητήριο, επιλέγοντας προφανώς να αποτελέσουν την επιτροπή υποδοχής του Κ. Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ