Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Η κυβέρνηση και τα κόμματα για τις γαλλικές εκλογές

«Εμείς, οι ευρωπαϊκοί λαοί, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να περάσουν αυτοί οι οποίοι απεργάζονται τη διάλυση της Ευρώπης, τα υπολείμματα του ναζισμού. Αυτό αποδεικνύει και το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, μιλώντας χτες στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών.

Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, επικοινώνησε χτες με τον νικητή του 1ουγύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, «του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη μάχη του 2ου γύρου απέναντι στην άκρα δεξιά, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με την εκλογή του θα υπάρξει συνέχεια στις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, δήλωσε σχετικά ότι «αυτή τη στιγμή είναι νομίζω καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων να ηττηθεί η ακροδεξιά και αυτό που αντιπροσωπεύει η Λεπέν και για τη Γαλλία αλλά και για την Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, έγραψε στο «Twitter»: «Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, έκανε το ακόλουθο σχόλιο στα ΜΜΕ: «Συγχαίρω τον Εμανουέλ Μακρόν για το αποτέλεσμα που έφερε στον πρώτο γύρο. Ολοι στηρίζουμε τη μάχη που θα δώσει για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενάντια στην ακροδεξιά υποψήφια».

Τη στήριξή της στον Εμανουέλ Μακρόν εκφράζει η Ενωση Κεντρώων αναφέροντας: «Υποχρέωση όλων των δημοκρατών στη Γαλλία και στην Ευρώπη είναι να τον στηρίξουμε στον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών, έτσι ώστε να μην επικρατήσουν φασιστικά και ακροδεξιά φαινόμενα».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι πήραμε μια μικρή χαρά από το Παρίσι, μετά από πολύ καιρό. Νικήθηκαν οι ακραίες δυνάμεις, νικήθηκε ο λαϊκισμός, ελπίζω και στα δικά μας, να συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ