Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Περιμένει τη «φθορά» της κυβέρνησης

Τα επόμενα ...«λάθη» και «παραλείψεις» της κυβέρνησης αναμένει στωικά η ηγεσία της ΝΔ, ώστε να ανακτήσει το «χαμένο έδαφος» και να «πάρει τα πάνω της» στα γκάλοπ. Μέχρι τότε επιμένει στην ίδια τακτική της συναινετικής στήριξης των νεοφιλελεύθερων επιλογών, επιχειρώντας να πείσει τα μεγάλα αφεντικά ότι «είναι έτοιμη» και γκρινιάζοντας για την «προκλητική» στήριξη που παρέχουν στην κυβέρνηση Σημίτη.

Σαφές δείγμα έδωσε ο ίδιος Κ. Καραμανλής κατά τη συνάντηση που είχε χθες με την ηγεσία του ΣΕΒ, κατά την οποία εναρμονίστηκε πλήρως με τις αξιώσεις των μεγαλοβιομηχάνων για τις αντιλαϊκές διαρθρωτικές αλλαγές (αποκρατικοποιήσεις, φορολογικό νομοσχέδιο, ασφαλιστικό, κ.ά). Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε στους εκπροσώπους του ΣΕΒ ότι «δεν μπαίνει σε ανταγωνισμό παροχών με την κυβέρνηση», επιβεβαιώνοντας ότι δε διαφωνεί με τα «ψίχουλα» που μοιράζει η κυβέρνηση, αλλά με την προπαγανδιστική εκμετάλλευσή τους.

Πάντως, στελέχη της ΝΔ αποδέχονται σχεδόν μοιρολατρικά ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό γι' αυτήν κλίμα και εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να ανατραπεί αυτή η τάση μέχρι το συνέδριο αλλά και μέχρι το τέλος του χρόνου. Μάλιστα, περιμένουν ότι αυτό θα αποτυπωθεί και στην πρόθεση ψήφου των επόμενων γκάλοπ. Ετσι εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στην αναμενόμενη φθορά της κυβέρνησης μέχρι τις επόμενες εκλογές. Ο γραμματέας της ΚΕ Β. Μεϊμαράκης δήλωσε χθες (στον «9,84») ότι δεν πρέπει να αναμένεται ότι ο Κ. Καραμανλής θα ζητήσει ευθέως πρόωρες εκλογές στην ομιλία στη ΔΕΘ, όπως ζητούν ορισμένοι βουλευτές. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Κ. Σημίτης ανέβασε τα «χαρτιά» του έναντι των εσωκομματικών αντιπάλων του όχι όμως και στην κοινωνία, ενώ χαρακτήρισε αναμενόμενη την επιχείρηση αντιστροφής του κλίματος από την κυβέρνηση με παροχολογία και γκάλοπ.

Οι τρέχουσες εξελίξεις και το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, καθώς και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση χτες του Κ. Καραμανλή με την Ντ. Μπακογιάννη. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμήθηκε ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά και ότι δε χρειάζεται να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις από τη ΝΔ. Στη συζήτηση δεν τέθηκε το θέμα της υποψηφιότητας της Ντ. Μπακογιάννη για το Δήμο της Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οξύνεται η διαμάχη για την αρχηγία (2009-10-13 00:00:00.0)
Αγρια παζάρια με αμερικανική παρέμβαση (2008-03-14 00:00:00.0)
«Παρών» στην επίθεση της ΕΕ κατά των λαών (2006-02-17 00:00:00.0)
Καθοριστική η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ (2001-01-09 00:00:00.0)
Θέσεις μάχης ενόψει του συνεδρίου (2001-01-05 00:00:00.0)
Αμηχανία μπροστά στην εσωκομματική κρίση (2000-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ