Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμικό «παρών» του φιλειρηνικού κινήματος

Αύριο, Παρασκευή, στις 8.00 το βράδυ, έξω από το πρώην στρατόπεδο Κόδρα

Από παλιότερη κινητοποίηση των φιλειρηνικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη
Από παλιότερη κινητοποίηση των φιλειρηνικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη
Δυναμικό και μαζικό «παρών» στην αντιπολεμική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στις 8μμ, έξω από το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, καλείται να δώσει ο φιλειρηνικός λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία στην πόλη του πρωθυπουργού της κυβέρνησης που ενέπλεξε τη χώρα μας στον πόλεμο. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν η Αντιπολεμική Επιτροπή, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη.

Από τη Θεσσαλονίκη, που έχει μετατραπεί σε ορμητήριο θανάτου για τους λαούς της Βαλκανικής, πρέπει να σταλεί το μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και τη συμμετοχή της κυβέρνησης στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις. Ο λαός που από την πρώτη στιγμή αντέδρασε στον βρώμικο πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, καλείται σήμερα ακόμη πιο αποφασιστικά να συνεχίσει τον αγώνα του και να αποτρέψει την εγκατάσταση ΝΑΤΟικού στρατηγείου στην πόλη, που προωθείται μέσα από τη μετεξέλιξη του Γ` Σώματος Στρατού, να απαιτήσει να σταματήσουν οι διευκολύνσεις στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους και να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι.

Ιδιαίτερα η νεολαία πρέπει να δηλώσει μαζικά την απόφασή της να συμμετέχει ενεργά στον αγώνα για την υπεράσπιση του «ειρηνικού μέλλοντος που επιδιώκουμε», αναφέρει σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Μ. Κωνσταντινίδης, μέλος της Γραμματείας της ΝΔΕ και σημειώνει: «Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο πόλεμος και η αποσταθεροποίηση, πρώτα και κύρια, υπονομεύουν το δικό μας μέλλον. Γι' αυτό και απαιτούμε απεμπλοκή από τον πόλεμο στη Βαλκανική, επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών και παράλληλα καταγγέλλουμε τη δημιουργία μισθοφορικού στρατού που προωθείται με στόχο τη λειτουργία του κάτω από τις εντολές του ΝΑΤΟ.

Η νεολαία της πόλης έχει δείξει πολλές φορές την αντίθεσή της στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο θανάτου. Ως συνέχεια όλης αυτής της δράσης που ανέπτυξε το νεολαιίστικο κίνημα, καλούμε τους νέους και τις νέες να δυναμώσουν παραπέρα τον αγώνα. Και μπροστά στις νέες εξελίξεις στη Βαλκανική, τους καλούμε να σηματοδοτήσουν, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της Παρασκευής, το ξεκίνημα για ένα νέο θερμό αντιιμπεριαλιστικό χειμώνα».

Εξάλλου τη συμμετοχή της στη συγκέντρωση ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Θεσσαλονίκης και η ίδια απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης σε όλες τις Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων του νομού προκειμένου μαζί με το φιλειρηνικό κίνημα να απαιτήσουν κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, να φύγει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ από το στρατόπεδο Κόδρα και να αποδοθεί ο χώρος στο λαό της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ