Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει τις αποπροσανατολιστικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν κατάλληλα. Ολη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών Β. Παπανδρέου, για επιδοματικές παροχές στους δημόσιους υπαλλήλους, κινούνται στα πλαίσια της εκστρατείας αποπροσανατολισμού, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να πλασάρει σαν νέο το μπαγιάτικο φρούτο της επιδοματικής πολιτικής και να κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, έχοντας στήριγμα τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Τα επιδόματα είναι χρήματα που οφείλει η κυβέρνηση στους δημόσιους υπαλλήλους και αρνείται να καταβάλει στους βασικούς μισθούς προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να διασπάσει και να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους, και στη βάση της επιδοματικής πολιτικής να στηρίξει το αντεργατικό κατασκεύασμα της σύνδεσης μισθών - παραγωγικότητας.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να απαντήσουν αποφασιστικά στη διασπαστική - αντεργατική κυβερνητική πολιτική που ευθύνεται για τις τεράστιες απώλειες στο εισόδημα των δημόσιων υπαλλήλων και την καθήλωση των βασικών μισθών σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.

Να απαιτήσουν την ουσιαστική αύξηση του βασικού μισθού, να εναντιωθούν στη σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας, στις μεθοδεύσεις πολιτικής ομηρίας. Μπορούν, αφού και τα ψίχουλα και αυτών των επιδομάτων δε θα υπήρχαν, αν δεν είχαν προηγηθεί οι αγώνες τους.

Να διεκδικήσουν την υπογραφή - εφαρμογή πραγματικής συλλογικής σύμβασης σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος και για όλα τα αιτήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ