Τρίτη 2 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Εκτακτο συνέδριο του ΑΚΡ στις 21 Μάη

ΑΓΚΥΡΑ.--

Σε έκτακτο συνέδριο προχωρά το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας ΑΚΡ στις 21 Μάη, όπως ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπός του Γιασίν Ακτάι. Επίσης, σήμερα αναμένεται εκδήλωση με παρούσα όλη την κομματική ηγεσία στην οποία θα «επανενεργοποιηθεί» η ιδιότητα του κομματικού μέλους για τον σημερινό Πρόεδρο της χώρας Ρ. Τ. Ερντογάν, μετά και από την επικράτηση του «Ναι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Στο μεταξύ, ο ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου φέρεται να δήλωσε στη «Μιλιέτ» ότι Αγκυρα και Μόσχα συνεχίζουν «σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους S-400, συμπεριλαμβανομένης και της τιμής και της από κοινού κατασκευής» του.

Από την άλλη μεριά, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι τόνισε στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ της ΕΕ πως «τα κριτήρια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι απολύτως ξεκάθαρα» και πως «αν η Τουρκία ενδιαφέρεται για τις διαπραγματεύσεις ένταξής της στην Ενωση, όπως μας είπε σήμερα ο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου (...) γνωρίζει πολύ καλά τι συνεπάγεται αυτό, ιδιαίτερα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, στη δημοκρατία και στις θεμελιώδεις ελευθερίες, όπως την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, προφανώς στο ζήτημα της θανατικής ποινής και στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου στην αρχή καλής γειτονίας». Για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ τοποθετήθηκε και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υποστηρίζοντας ότι «η γερμανική κυβέρνηση είναι αυστηρά αντίθετη στη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» και ότι «αυτό δεν θα βοηθήσει (...) Αυτό θα ήταν μια αντίδραση εντελώς λανθασμένη κατά την άποψή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ