Τρίτη 2 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ

Με τη μεγάλη συγκέντρωση και παρέλαση των εργαζομένων στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα και σε πολλές ακόμα πόλεις γιορτάστηκε στην Κούβα η Εργατική Πρωτομαγιά, χρονιά που συμπίπτει με τα 56 χρόνια της νίκης στην Παραλία Χιρόν, τα 55 χρόνια από την ίδρυση της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών, και τα 50 χρόνια από το θάνατο στη μάχη του Τσε. Παρών στην Αβάνα ήταν και ο Πρόεδρος της χώρας και Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, Ραούλ Κάστρο, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ουλίσες Γκιλάρτε ντε Νασιμιέντο, ΓΓ της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων της Κούβας. Στην τιμητική εξέδρα βρισκόταν ο Γιώργος Μαυρίκος, ΓΓ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, ενώ 1.630 εκπρόσωποι 300 οργανώσεων του εξωτερικού από 86 χώρες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κούβας αναφέρθηκε στην προσπάθεια συνολικά του κουβανικού λαού, της ηγεσίας του και του ΚΚ Κούβας, να διατηρηθούν τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί. Στη μεγάλη πορεία χιλιάδων εργαζομένων που ακολούθησε, επικεφαλής τέθηκαν συμβολικά 50.000 μέλη και στελέχη της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών, ενώ «παρών» μέσα από πολλά πλακάτ ήταν ο ιστορικός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο.

Ο ΓΓ της ΠΣΟ, Γ. Μαυρίκος, σε συνέντευξη για τις εργασίες του Προεδρικού Συμβουλίου της οργάνωσης που θα γίνουν τις επόμενες μέρες εξέφρασε την αλληλεγγύη των εργαζομένων στην Κούβα, ώστε να καταργηθεί ο αποκλεισμός από τις ΗΠΑ, ενώ προανήγγειλε διεθνή εκδήλωση για το θέμα αυτό, τον Ιούνη στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ