Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Στον... «αγώνα» με υπομνήματα

Με υπομνήματα προωθεί η ΑΔΕΔΥ τις «διεκδικήσεις» της, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε αγωνιστική πρωτοβουλία ενόψει της ΔΕΘ, παρ' όλο που οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις αλλά και οι εξαγγελίες της υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Β. Παπανδρέου, δεν απαντούν ούτε και σε αυτές τις θέσεις τις οποίες καταθέτει.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ απέστειλε χτες υπόμνημα με τις θέσεις της στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Στην εισαγωγή αναφέρει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι «παραμένοντας στο προσκήνιο με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, διεκδικούμε συνολική αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, αύξηση των αποδοχών μας και του βιοτικού μας επιπέδου».

Βεβαίως, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις καταγράφονται μονάχα μέσα στο υπόμνημα της ΑΔΕΔΥ, η οποία δεν αντέδρασε αγωνιστικά ούτε για την αναδρομική καταβολή του οικογενειακού επιδόματος, την οποία αρνήθηκε για μια ακόμη φορά ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς, στην προχτεσινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Παράλληλα, ενώ ζητάει νέο μισθολόγιο από το 2002, η κυβέρνηση - που επίσης το θέλει - ήδη έχει μεταθέσει την εφαρμογή του, προκειμένου να ολοκληρώσει την πρότασή της που θα βασίζεται στο αντιδραστικό πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ».

Συνακόλουθα, το υπόμνημα της ΑΔΕΔΥ έχει ένα απλά τυπικό χαρακτήρα, αφού ούτε η ίδια δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για τη διεκδίκησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ