Τρίτη 9 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Συζητούν και βάζουν μπροστά το σχέδιο δράσης για την απεργία στις 17 Μάη

Στην οργάνωση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, ώστε στις 17 Μάη να δοθεί μαζική απάντηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος απέναντι στο νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, ρίχνουν τις δυνάμεις τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία πραγματοποιούν συνεδριάσεις και συνελεύσεις, ξεδιπλώνοντας παράλληλα το σχέδιο δράσης τους για να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς το απεργιακό κάλεσμα, για να γίνει η επιτυχία της απεργίας υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Ο λαός έχει πείρα από την «απελευθέρωση»...

Στις αντιλαϊκές εξελίξεις που φέρνει η συμφωνία κυβέρνησης - κουαρτέτου, συνολικότερα αλλά και ειδικά στον τομέα της Ενέργειας, αναφέρεται στο απεργιακό του κάλεσμα το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορίνθου καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

«Στον κλάδο της Ενέργειας», επισημαίνει, «η επίθεση γίνεται πιο συγκεκριμένη. Κάτω από την ανάγκη και την πίεση να επενδυθούν στάσιμα κεφάλαια σε κερδοφόρες δραστηριότητες, υλοποιείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση μεγάλων στρατηγικών επιχειρήσεων στον κλάδο. Σε λίγες μέρες θα έχουν καταλήξει οι διαγωνισμοί του ΤΑΙΠΕΔ για επιλογή στρατηγικών συμβούλων, που θα φέρουν σε πέρας την ιδιωτικοποίηση σε μια σειρά επιχειρήσεις. Τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΠΑ, ο ΔΕΣΦΑ βρίσκονται σε αυτή τη διαδικασία. Κορωνίδα στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - δανειστών ήταν η απευθείας πώληση λιγνιτικών ηλεκτροπαραγωγών μονάδων της ΔΕΗ, ενώ έπεται συνέχεια και με την πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων. Τα κεφάλαια που θα επενδυθούν, θα επιδιώξουν τη μέγιστη κερδοφορία. Αυτό θα αυξήσει την τελική τιμή των ενεργειακών προϊόντων, κι έτσι θα επιβαρυνθεί πρόσθετα η λαϊκή οικογένεια. Εχουμε εμπειρία από τη μέχρι σήμερα πορεία της "απελευθέρωσης" της Ενέργειας...».

Στη μάχη και οι συνταξιούχοι

Στη μάχη της απεργίας, δίπλα στους εργαζόμενους, μπαίνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, ενάντια στο νέο τσεκούρωμα των συντάξεων, αλλά και στην αύξηση της φορολογίας, μέτρα που επιβάλλουν διπλή αφαίμαξη του πενιχρού εισοδήματός τους. Οι συνταξιουχικές οργανώσεις θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής απεργίας στις 17 Μάη και θα συνεχίσουν με νέα κινητοποίηση την επομένη, στην περίπτωση που συνεχίζεται η συζήτηση των μέτρων στη Βουλή.

Παράλληλα, θα κλιμακώσουν την πάλη τους με τρεις περιφερειακές πανσυνταξιουχικές κινητοποιήσεις στα μέσα Ιούνη: Στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιούνη (από Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα), στην Αθήνα στις 15 Ιούνη (από την υπόλοιπη Ελλάδα) και στις 21 Ιούνη στην Κρήτη.

Συνελεύσεις και συσκέψεις για το σχέδιο δράσης μπροστά στην απεργία

Αύριο Τετάρτη:

-- Με δίωρη στάση εργασίας (8.00 - 10.00 π.μ.) και Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, βάζει μπροστά την προετοιμασία της απεργίας το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ.

-- Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί στις 6.30 μ.μ. ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, στο ΕΚΑ.

-- Συνεδριάζουν τα Συντονιστικά των Λαϊκών Επιτροπών Κέντρου - Ανω Πόλης, Τούμπας, 5ου Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, για την προετοιμασία της απεργίας.

-- Σύσκεψη για την απεργία οργανώνει η Γραμματεία Γρεβενών του ΠΑΜΕ, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Την Πέμπτη 11/5:

-- Στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21) τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ-ΝΑΤ πραγματοποιούν οργανωτική σύσκεψη για την οργάνωση της 48ωρης απεργίας του κλάδου στις 16 και 17 Μάη.

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στο Μετρό, η Επιτροπή Αγώνα εκτάκτων σε αρχαιολογικές ανασκαφές και η Επιτροπή Αγώνα στην Ανακατασκευή εργοστασίου της «Ελληνικός Χρυσός» οργανώνουν σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ με στόχο την οργάνωση της πάλης ενιαία στον κλάδο των κατασκευών και την προετοιμασία της απεργίας.

-- Το σχέδιο δράσης για την οργάνωση της απεργίας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας θα συζητηθεί στη σύσκεψη των ΔΣ όλων των σωματείων, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ