Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Και απειλές κατά των εργαζομένων!

Σε ανοιχτή επίθεση και σε... πλάγιες απειλές κατά των εργαζομένων που θα πάρουν μέρος στο πανεργατικό πανθεσσαλονίκιο συλλαλητήριο το Σάββατο το βράδυ έξω από τη ΔΕΘ, επιδόθηκε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τη στιγμή που οι πληροφορίες μιλούν για σχεδόν 50 διμοιρίες ΜΑΤ και 5.000-6000 αστυνομικούς (!) που έχουν επιστρατευτεί ενόψει της ανόδου του Κ. Σημίτη στη Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό - λαό»!

Συγκεκριμένα, ο Δ. Ρέππας αρχικά ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση δεν ανησυχεί (για τις κινητοποιήσεις), δοθέντος ότι ο Πρωθυπουργός προσέρχεται στη Διεθνή Εκθεση, έχοντας στη φαρέτρα του σημαντικά όπλα, όπως αυτά που αφορούν την πολιτική μας για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ή αυτά που αφορούν τη γενικότερη πολιτική μας για την κοινωνική προστασία των πολιτών που έχουν ανάγκη τη στήριξη του κράτους»!

Εντούτοις στη συνέχεια, αφού έβαλε στο περιθώριο τη σημαία της υποκρισίας, άρχισε να κραδαίνει τη ρομφαία της ιδεολογικής τρομοκρατίας. «Τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, είπε ο Δ. Ρέππας, προκύπτουν ως αποφάσεις μιας ετερόκλητης συμμαχίας» και συνεχίζοντας στην ίδια λογική του «διαίρει και βασίλευε» κατά των εργαζομένων, συμπλήρωσε ότι «τα μέλη της συμμαχίας αυτής δεν έχουν τίποτα κοινό, παρά μόνο την επιδίωξή τους να αντιπολιτευτούν την κυβέρνηση. Αυτό, όπως είπε, είναι λυπηρό, γιατί, ενώ δεν υπάρχουν πολιτικοί, ιδεολογικοί δεσμοί, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στο να χρησιμοποιούν κάποιοι, για μικροκομματικούς λόγους ή εντυπώσεων, τη σύμπραξή τους, προκειμένου να στραφούν εναντίον της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού»...

Από εκεί και πέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιστράτευσε και τη ρομφαία του «κοινωνικού φραγγελίου»! Θέλοντας να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει, δήλωσε: «Βεβαίως, στην πατρίδα μας η ελευθερία της έκφρασης είναι δεδομένη, είναι ακώλυτη η διαδήλωση των φρονημάτων και η προβολή των αιτημάτων», αλλά, πρόσθεσε με νόημα, «αυτό θα πρέπει να γίνεται με νόμιμο τρόπο, χωρίς χρήση βίας και βεβαίως με μεγάλη ευθύνη»! Μη περιοριζόμενος στα παραπάνω, ο Δ. Ρέππας ανέφερε ότι «τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, τη δεδομένη στιγμή, μπορώ να πω ότι στρέφονται εναντίον του θεσμού της ΔΕΘ, εναντίον της Θεσσαλονίκης και αμαυρώνουν συνολικότερα την εικόνα της χώρας»!

Λίγο αργότερα, ο υπουργός επανήλθε στο θέμα για να συστήσει, με ακόμα μεγαλύτερη... αυστηρότητα, ότι «όλοι θα πρέπει να κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας και σε αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, είτε είναι πολίτες που διαδηλώνουν τα φρονήματά τους και προβάλλουν τις απόψεις τους, είτε είναι αστυνομικές δυνάμεις» (σ.σ.: η Θεσσαλονίκη ήδη αστυνομοκρατείται!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ