Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλα παιχνίδια με την «Ολυμπιακή»

Σήμερα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το «επόμενο βήμα» για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ). Την είδηση αυτή έδωσε χτες το μεσημέρι ο υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών, Χρ. Βερελής, αλλά με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χτες βράδυ η «Φερστ Μπόστον» (σύμβουλος της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της ΟΑ) ανέφερε ότι θα καταθέσει την εισηγητική της έκθεση στην κυβέρνηση την ερχόμενη βδομάδα, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου των διαπραγματεύσεων με την ΑΧΟΝ. Παράλληλα, ο σύμβουλος γνωστοποίησε ότι ζήτησε και πήρε περαιτέρω διευκρινίσεις, για τις προσφορές τους, από τις Κυπριακές Αερογραμμές και τους Αυστραλούς επιχειρηματίες.

Στο μεταξύ, την ώρα που κυβερνητικά και συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν δεδομένη την πώληση της ΟΑ στην ΑΧΟΝ, «φουντώνουν» οι φήμες για νέους υποψήφιους «μνηστήρες» της εταιρίας. Σύμφωνα με αυτές, στην κοινοπραξία των Αυστραλών επιχειρηματιών προσχώρησαν οι Ελληνες επιχειρηματίες Παύλος Βαρδινογιάννης και Κων. Αγγελόπουλος της «Χαλυβουργικής». Στο ίδιο σχήμα, όπως είναι γνωστό, μετέχουν και οι Ελληνες πιλότοι, με 10 εκατ. δολάρια. Πάντα κατά τις ίδιες φήμες, η αυστραλιανή κοινοπραξία υπέβαλε βελτιωμένη προσφορά για την εξαγορά του 51% της ΟΑ, το οποίο αποτιμά σε 180 εκατ. ευρώ. Ποσό που προτίθεται να καταβάλει σε τέσσερις δόσεις μέσα σε διάστημα 18 μηνών. Επίσης, προτείνει τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας με 150 εκατ. ευρώ, καταβλητέα τμηματικά σε έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ στη βελτιωμένη προσφορά τους οι Αυστραλοί περιλαμβάνουν και την εξαγορά του 51% της «Ολύμπικ Κέτερινγκ». Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες φήμες, δεσμεύονται να διατηρήσουν 5.400 μόνιμους και 1.800 εποχικούς υπαλλήλους στην ΟΑ και 600 στην «Ολύμπικ Κέτερινγκ».

Ανάλογες φήμες, για βελτίωση της προσφοράς της, κυκλοφόρησαν και για την ΑΧΟΝ. Πάντως, ανεξάρτητα από όλα αυτά και από το ποιος τελικά θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΟΑ, το βέβαιο είναι ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει την ΟΑ συνιστά έγκλημα καθοσιώσεως. Και αυτό το έγκλημα πρέπει με κάθε τρόπο και μέσο να αποτραπεί, έστω και την τελευταία στιγμή. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση-Συνεργαζόμενοι (ΕΣΚ-Σ) θα πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ