Τρίτη 16 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σενάρια σε βάρος των εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών για τις νέες ρυθμίσεις

Να διατηρηθούν οι ρυθμίσεις «που διασφαλίζουν έστω και στο ελάχιστο κάποια ψίχουλα εργασιακής αξιοπρέπειας στους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων», ζητά η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Σχετικά με τις ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του τέταρτου μνημονίου και την αντιπαράθεση για το θέμα, η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είμαστε βέβαιοι για το ακριβές περιεχόμενο της διάταξης που τελικά θα ψηφιστεί μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια και αφορά τον κλάδο μας. Θεωρούμε ότι η κωμωδία αυτή που παίζεται στις πλάτες μας έχει ως βασικό ενορχηστρωτή την κυβέρνηση γενικώς και τον υπουργό Παιδείας ειδικώς. Με παρελκυστική πολιτική μηνών φτάσαμε στο "παρά 5", χωρίς να ξέρουμε τι προβλέπεται για το εργασιακό μας μέλλον». Σχετικά με τη στάση της ΟΙΕΛΕ σημειώνει μεταξύ άλλων πως «από το φθινόπωρο, όταν δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση τρόικας και κυβέρνησης να αλλάξει το άρθρο 28 του 4415/16 στο σημείο του οργάνου που θα κρίνει τις απολύσεις από τα ιδιωτικά σχολεία, η ΟΙΕΛΕ όχι μόνο δεν κατήγγειλε την αλλαγή ενός νόμου μόλις λίγων ημερών, αλλά, αντίθετα, αμέσως θριαμβολόγησε και θριαμβολογούσε επί μήνες».

«Μην τσιμπάτε στην ελπίδα και το φόβο που σπέρνουν κυβέρνηση, τρόικα και συμβιβασμένες με τη λογική του "μη χείρον βέλτιστον" συνδικαλιστικές ηγεσίες. Οποιο σενάριο αλλαγής του 4415/16 και αν επικρατήσει, θα είναι εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών», τονίζει απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς η ΑΣΚΙΕ, απαιτώντας: Καμία αλλαγή στο νόμο 4415/16. Αμεση αποκατάσταση των αποδοχών στο επίπεδο προ του καλοκαιριού του 2015. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Αμεση επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών που εκδικητικά και καταχρηστικά απολύθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ