Τρίτη 16 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Τα έφερε ... Τούμπα η ΑΕΚ

Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ με 1-0 ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League, η οποία άλλαξε με το «καλημέρα» τη βαθμολογία, με την Ενωση να παίρνει κεφάλι εκμηδενίζοντας το μειονέκτημα που είχε εξ αρχής (0 βαθμοί). Στο άλλο παιχνίδι στη Ν. Σμύρνη Πανιώνιος και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1.

Στο ντέρμπι «δικεφάλων» μια βδομάδα μετά την κόντρα τους για τον τελικό Κυπέλλου στο Βόλο η εικόνα ήταν πλήρως αλλαγμένη. Η Ενωση μεταμορφωμένη προς το καλύτερο ήταν αυτή που κυριάρχησε στο παιχνίδι απέναντι στους γηπεδούχους, που έδειξαν να έχουν μείνει στα επινίκια της κατάκτησης του Κυπέλλου. Το συγκρότημα του Μανόλο Χιμένεθ κέρδισε τη μάχη στο χώρο του κέντρου, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα αμυντικά ενώ επιθετικά χτυπώντας από τις πτέρυγες δημιούργησε αρκετές αξιόλογες φάσεις. Μάλιστα, εκτός του γρήγορου γκολ από τον Ντίντακ (10') θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα εάν ο Γλύκος δεν σταματούσε τους «κιτρινόμαυρους» επιθετικούς σε αρκετές φάσεις.

Στο άλλο παιχνίδι, Πανιώνιος και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 στην αναμέτρηση της Ν. Σμύρνης, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς, γκολ αλλά και φωνές για τη διαιτησία του Στυλιαρά ζητώντας από ένα πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από πολύ νωρίς λόγω αποβολής του Ζέκα στο 12' (ανατροπή του Μέστο ως τελευταίου παίκτη). Αν και αριθμητικά λιγότεροι, οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανοίξουν πρώτοι το σκορ με τον Μπεργκ (38') για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με τον Μασούρα (57').

  • Η βαθμολογία: ΑΕΚ 3, ΠΑΟΚ 2, Παναθηναϊκός 2, Πανιώνιος 1.
Αντίδραση Ολυμπιακού για χορηγία

Στην τελική ευθεία φαίνεται να βαδίζει, σύμφωνα με χτεσινές πληροφορίες, η συμφωνία της Super League με εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη προκειμένου να αποτελέσει τον χορηγό του πρωταθλήματος για τις δύο επόμενες σεζόν. Τις τελευταίες μέρες φέρεται να υπήρξαν καθοριστικές επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές και να απομένουν τα τυπικά για το κλείσιμο της συμφωνίας. Για το θέμα πάντως θέση πήρε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, που με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «δήθεν συμφωνία» και κατηγορεί τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ ότι δεν έχει πληρώσει προηγούμενες υποχρεώσεις του προς τη Λίγκα καλώντας τον παράλληλα να το πράξει εάν επιδιώκει επέκταση της συνεργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ