Τρίτη 16 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Εξωραϊσμός και «μονομαχίες» για τα μάτια του κεφαλαίου

Η προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών να εξωραΐσουν το νομοσχέδιο - έκτρωμα, αλλά και ο καβγάς των αστικών κομμάτων για το «πάπλωμα» και για το μείγμα της αστικής διαχείρισης που μπορεί να διασφαλίσει την ανάκαμψη του κεφαλαίου αναδείχτηκαν κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα συνεδρίασης των Επιτροπών στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, προσπάθησε μεν να ενισχύσει την κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα θετικά μέτρα ή τα «αντίμετρα» είναι περισσότερα από τα αρνητικά, ωστόσο σημείωσε προδιαγράφοντας την επίθεση χωρίς τέλος στο λαό ότι «εμείς δεν μιλήσαμε ποτέ για success story», και πρόσθεσε: «Η βασική μάχη που δίνουμε είναι η μάχη για την επιτροπεία. Δεν είναι άσπρο - μαύρο. Υπάρχουν γκρίζες ζώνες και μετά το 2018». Σημείωσε ακόμα ότι «από την αρχή σάς είπα ότι θα υπάρχουν μέτρα δυσάρεστα, επιβάρυνση για τα λαϊκά στρώματα», και ουσιαστικά παραδέχτηκε πως αυτά αποτελούν προϋπόθεση για την ανάκαμψη του κεφαλαίου και «για τις επενδύσεις που χρειάζεται η ελληνική οικονομία».

Συμπληρώνοντας η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, είπε κοροϊδεύοντας ανοιχτά ότι πρόκειται για νομοσχέδιο με μέτρα «μηδενικού δημοσιονομικού αποτυπώματος» και πρόσθεσε πως «περιέχει θετικά μέτρα στήριξης ουσιαστικής του κοινωνικού κράτους, ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, ίσου ποσού με τα αρνητικά μέτρα. Πρόκειται για ακριβώς ίσου ποσού μέτρα»!

Από τη μεριά της, η ΝΔ βρήκε την ευκαιρία να διαφημίσει στα μάτια του κεφαλαίου το δικό της διαχειριστικό «μοντέλο» και παράλληλα επιστρατεύοντας φιλολαϊκή ρητορεία να ξεπλύνει την δική της άγρια αντιλαϊκή πολιτική. Για παράδειγμα, ο ειδικός αγορητής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, σημείωσε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης «η χώρα τα τελευταία 2 - 2,5 χρόνια σέρνεται. Αντί να επιταχύνει, στηριζόμενη σε ευνοϊκές συνθήκες και τις προοπτικές που είχαν δημιουργηθεί το 2014, οπισθοχώρησε», ενώ ο βουλευτής Μ. Βορίδης έφτασε να κάνει λόγο για «μέτρα ταξικά» που «εξαθλιώνουν» τους συνταξιούχους! Σε αντίστοιχες αναφορές επιδόθηκε και ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκος, ενώ κατέθεσε την πρόταση του κόμματός του για «μια άλλη πολιτική που μπορεί να διαπραγματευτεί χαμηλότερα πλεονάσματα» και να διασφαλίσει το κλίμα «για επενδύσεις» με «σταθερό φορολογικό σύστημα» κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ