Πέμπτη 18 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει τη στοχοποίηση στελεχών του από την ουκρανική κυβέρνηση

Στις 16 Μάη 2017, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πιοτρ Ποροσένκο, που αναδείχτηκε στον προεδρικό θώκο μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του προκατόχου του, έχοντας και την ενεργή στήριξη ακόμη και φασιστικών δυνάμεων, επικύρωσε λίστα κυρώσεων σε βάρος άνω των 1.000 φυσικών προσώπων, από δεκάδες χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και κατά 3 στελεχών του ΚΚΕ και συγκεκριμένα του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, του Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπροέδρου της ελληνικής Βουλής, και του Γιώργου Μαγγανά, στελέχους του ΚΚΕ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ στοχοποιούνται για την πολιτική τους δράση, επειδή επισκέφτηκαν την εμπόλεμη περιοχή του Ντονμπάς, το Νοέμβρη του 2014.

Οι σημερινές ουκρανικές αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα σε μια εθνικιστική παράκρουση, αιματοκυλούν το λαό της χώρας τους στην περιοχή του Ντονμπάς, προχωρούν σε καταστροφές και βανδαλισμούς σε βάρος αντιφασιστικών και σοβιετικών μνημείων, απαγορεύουν πολιτικά κόμματα, μεταξύ αυτών και το ΚΚ Ουκρανίας, προχωρούν στην αποκατάσταση και δικαίωση των Ουκρανών ναζιστών, προωθούν την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προκαλώντας με τις ενέργειές τους την «αποσυναρμολόγηση» της ίδιας τους της χώρας.

Η απαράδεκτη απόφαση του Προέδρου της Ουκρανίας σε βάρος των στελεχών του ΚΚΕ είναι μια ακόμη «πινελιά» στο παραπάνω αποκρουστικό τοπίο, στο οποίο τον περασμένο Φλεβάρη έτρεξε να λάβει θέση και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλ. Τσίπρας, προς ικανοποίηση επιχειρηματικών και ευρωατλαντικών συμφερόντων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για τη στήριξη που παρέχει στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, την ώρα που αυτή, εκτός των άλλων, στοχοποιεί στελέχη του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ