Πέμπτη 18 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Σύνταγμα και «μεταβατική περίοδος» στο επίκεντρο

ΓΕΝΕΥΗ.--

Παράταση του χρόνου πραγματοποίησης των ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ στη Γενεύη, παρά τις κωλυσιεργίες και τα εμπόδια που προέβαλε προχτές κατά τον έκτο γύρο έναρξής τους, ζήτησε χτες ο Σάλεμ Μεσλέτ, εκπρόσωπος Τύπου της «Υπατης Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας» της συριακής αντιπολίτευσης, που προωθείται από τη Σαουδική Αραβία.

Ο Μεσλέτ ανακοίνωσε ως πρόσχημα πως η πλευρά του χρειάζεται «περισσότερο χρόνο» προκειμένου να καθορίσει τη στάση της σε έγγραφο που παρουσίασε την Τρίτη ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν Ντε Μιστούρα, σε σχέση με νέο προσχέδιο για τη σύνταξη νέου συριακού Συντάγματος και την τελική «μεταβατική πολιτική περίοδο».

Προηγήθηκαν οι συναντήσεις του Ντε Μιστούρα με τον επικεφαλής της συριακής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, Σύρο πρέσβη στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζαφάρι. Ο Τζαφάρι την Τρίτη συναντήθηκε και με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Γενάντι Γκατίλοφ, ο οποίος στη συνέχεια συνάντησε και μέρος της συριακής αντιπολίτευσης που στηρίζεται από τη Μόσχα.

Ο τελευταίος γύρος ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων στη Γενεύη προβλέπεται (σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα) να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ