Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκροτήθηκε Σύλλογος Σπουδαστών στο δημόσιο ΙΕΚ Χαλκίδας

Μετά από συλλογικές συζητήσεις, συνελεύσεις και δραστηριότητες για τις ανάγκες τους στη σχολή, τη δουλειά και τη ζωή, οι σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ Χαλκίδας προχώρησαν σε συγκρότηση Συλλόγου Σπουδαστών και εξέλεξαν και το νέο ΔΣ του Συλλόγου.

Το νεοσύστατο ΔΣ του Συλλόγου Δ. ΙΕΚ Χαλκίδας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Μετά από κόπους και εμπόδια οι σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ Χαλκίδας κατάφεραν να δημιουργήσουν με υπογραφές και εκλογές το δικό τους φορέα, που θα τους εκπροσωπεί και θα αγωνίζεται για δικαιώματα και ανάγκες, που αφορούν την εκπαίδευση την πρακτική άσκηση, τα επαγγελματικά δικαιώματα, την ίδια μας τη ζωή.

Οι 100 και πλέον σπουδαστές που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ είναι η πρώτη απάντηση σε όσους μας θέλουν ανοργάνωτους και με σκυφτό το κεφάλι. Το Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε δεσμεύεται να αναδείξει τα ζητήματα που απασχολούν τους σπουδαστές με κάθε μέσο. Στο επίκεντρο της ευθύνης του ΔΣ είναι η ζωντανή λειτουργία του Συλλόγου, με τακτικές Γενικές Συνελεύσεις και άλλες δραστηριότητες.

Καλούμε τους καθηγητές να σταθούν στο πλευρό μας, εφόσον η εκπαιδευτική διαδικασία και οι σοβαρές ελλείψεις που τη συνοδεύουν είναι θέματα που μας αφορούν όλους. Επιπλέον, οι αιτίες των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε τόσο οι σπουδαστές και οι καθηγητές, όσο και οι γονείς μας, έχουν κοινή αιτία, κοινούς υπεύθυνους. (...)

Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε και φέτος στα Δ.ΙΕΚ είναι προθέρμανση για το μέλλον που μας ετοιμάζουν, στην ανεργία με "ενέσεις" κακοπληρωμένης απασχόλησης. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς! Οργανώνουμε τον αγώνα μας για όλα όσα έχουμε ανάγκη στη σχολή, τη δουλειά και την πρακτική μας!», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΔΣ του νέου Συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ