Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
HΠΑ
Κλιμακώνεται η κόντρα Τραμπ - υπηρεσιών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Υφίσταμαι το μεγαλύτερο "κυνήγι μαγισσών" πολιτικού στην αμερικανική Ιστορία», δήλωσε χτες, μέσω ανάρτησης μηνύματος στο twitter, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Ροντ Ροσενστάιν ανακοίνωσε το διορισμό του πρώην διευθυντή του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, στη θέση του «ειδικού συμβούλου» της έρευνας που διενεργείται από τον περασμένο Ιούλη με στόχο την εξακρίβωση τυχόν ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ο Μιούλερ ήταν ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από τη μεριά της αμερικανικής κυβέρνησης με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία «Φολκσβάγκεν», που οδήγησαν σε διακανονισμό καταβολής προστίμου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων (για την υπόθεση της παραποίησης δεδομένων που αφορούσαν τις εκπομπές ρύπων από αυτοκίνητα ντίζελ).

Η όξυνση της κόντρας ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες και την κυβέρνηση τροφοδοτήθηκε με νέες «πληροφορίες» σε μερίδα του αστικού Τύπου, όπως π.χ. οι ισχυρισμοί Αμερικανών αξιωματούχων στο πρακτορείο «Ρόιτερς» ότι μέλη του προεκλογικού επιτελείου του Προέδρου Τραμπ «είχαν τουλάχιστον 18 τηλεφωνικές επαφές με Ρώσους αξιωματούχους». Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε δήλωση σχετικά με τις «ύποπτες» σχέσεις Τραμπ με τη Ρωσία, λέγοντας περιπαιχτικά πως ο υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ δεν του έδωσε τα «μυστικά» που υποτίθεται πως του είπε ο Αμερικανός ηγέτης πριν μια βδομάδα στην Ουάσιγκτον.

  • Αυτοκίνητο έπεσε χτες με μεγάλη ταχύτητα σε πλήθος πεζών στην πλατεία Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό 23 άλλων. Αρχικά υπήρξαν υποψίες για «τρομοκρατική ενέργεια», αλλά αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο οδηγός είναι 26χρονος πρώην στρατιωτικός στο Πολεμικό Ναυτικό, που πιθανά οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ