Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πετυχημένη και η χτεσινή απεργία στα εργοτάξια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η χτεσινή 24ωρη απεργία που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στα εργοτάξια «Αστέρας» Βουλιαγμένης, ΑΓΓΕΜΑΡ στην Καλλιθέα, Τραμ στον Πειραιά, Μουσείο «Γουλανδρή» στο Παγκράτι και στο ρέμα Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και την περιφρούρησή της, ενώ εκτός από το Συνδικάτο Οικοδόμων στην οργάνωση της απεργίας και της απεργιακής φρουράς συμμετείχαν το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής, καθώς και εργαζόμενοι από το χώρο των μηχανικών. Παράλληλα με την οργάνωση της απεργίας, τα σωματεία φρόντισαν να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο το κάλεσμα για το χτεσινό συλλαλητήριο.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων αναφέρει: «Συνεχίζουμε περνώντας στην αντεπίθεση, οργανώνοντας τον αγώνα όχι απλώς για την ανάκτηση των απωλειών μας, αλλά προτάσσοντας την πάλη για την ανατροπή τους, ώστε η παραγωγή να γίνεται για την κάλυψη των αναγκών μας κι όχι για να κονομάνε μια χούφτα παράσιτα».

Τέλος, συνεχίστηκε χτες η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, σύμφωνα με την απόφαση της ΟΕΝΓΕ για 48ωρη απεργία (17 και 18 Μάη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ