Παρασκευή 19 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ο λαός να βγει στο προσκήνιο, να πετάξει στο περιθώριο τους εκμεταλλευτές του και όσους τους υπηρετούν

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας στην αρχή της ομιλίας του την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο, επισήμανε ότι πρόκειται για αντιπαράθεση «κάλπικη, γιατί δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά για το ποιος θα υπηρετεί καλύτερα την καπιταλιστική ανάπτυξη, φυσικά μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης που τσακίζει κυριολεκτικά όλους τους λαούς του κόσμου και που όλοι σας, προσκυνημένοι στην ΕΕ και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, παλεύετε για το ποιος θα υπηρετήσει καλύτερα αυτήν την πολιτική».

Χαρακτήρισε προκλητικό η κυβέρνηση και οι υπουργοί της που πέρασαν αυτές τις μέρες από το βήμα της Βουλής, να λένε χωρίς ντροπή ότι εξυπηρετούν τα λαϊκά στρώματα, τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, σε αντίθεση με τη ΝΔ.

Τολμάνε, επισήμανε, να μιλάνε για τα λαϊκά συμφέροντα, όταν μετά από 23 μειώσεις των συντάξεων που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτοί ήρθαν να δώσουν τη χαριστική βολή και να ενταφιάσουν το δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, μετατρέποντας τη σύνταξη σε επίδομα. Οταν καρατομούν το αφορολόγητο και κλέβουν από αυτόν που παίρνει 400 και 500 ευρώ, 2,1 δισ. έως το 2021. Οταν κόβουν ακόμα και προνοιακά επιδόματα.

Δηλαδή, πρόσθεσε, «οι εργαζόμενοι, ο λαός θέλουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το χτύπημα της απεργίας, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 26%, το "λοκ άουτ" κ.ο.κ;». «Οχι - τόνισε - τα ζητά το κεφάλαιο. Αίμα ζητά, θάνατο ζητά, σκλαβιά ζητά». «Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες σπεύδει να του τα προσφέρει», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το ποιον εξυπηρετεί η κυβέρνηση φαίνεται από τα εύσημα που εισπράττει από το κεφάλαιο».

Απάντηση έδωσε και στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι «βγαίνουμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία», ρωτώντας τα στελέχη της κυβέρνησης να πουν αν θα καταργήσουν τους 600 μνημονιακούς νόμους και τον ανά εξάμηνο έλεγχο των προϋπολογισμών από την ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση «είναι κομμένη στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο θέλει φτηνή εργατική δύναμη, εργασιακές σχέσεις διαλυμένες, "απελευθέρωση" των πάντων, ιδιωτικοποίηση των πάντων και τους τα έχετε δώσει όλα».

«Με άλλα λόγια», σημείωσε ο Θ. Παφίλης, «η κυβέρνηση πατάει στη βάρκα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, του βάρβαρου καπιταλισμού που υπηρετείτε με συνέπεια, των συμφερόντων του κεφαλαίου και δεν σας σώζουν τα υποτιθέμενα "αντίμετρα"».

Απευθυνόμενος στη ΝΔ, για τον «καβγά» που οξύνει με την κυβέρνηση, σημείωσε ότι με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «σας έστειλε στην ανεργία. Και προσπαθείτε με όλους αυτούς τους τόνους να δείξετε ότι εσείς είστε καλύτεροι υπερασπιστές αυτού του συστήματος και της καπιταλιστικής ανάπτυξης», ενώ υπενθύμισε στο σημείο αυτό «τα έργα και τις ημέρες» των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Οσο κι αν είναι δύσκολα τα πράγματα, υπογράμμισε, ελπίδα υπάρχει. Και η ελπίδα βρίσκεται στους μεγάλους αγώνες, που χαιρετίζουμε, και που, παρά τις δυσκολίες, τις συνθήκες, την απογοήτευση, τη μοιρολατρία, ένας κόσμος ξεσηκώνεται». «Καλούμε αυτόν τον κόσμο, που είτε ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ, αλλά ταξικά συντρίβεται σήμερα, να πυκνώσει τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, να συσπειρωθεί, να σηκώσει κεφάλι και να βάλει πλώρη για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος. Εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, όπως πάντα» και «ιστορική ρεβάνς θα υπάρξει όταν ο λαός βγει - και θα βγει - στο προσκήνιο και θα πάρει αυτό που του ανήκει, δηλαδή την εξουσία, τα μέσα παραγωγής, τον πλούτο που παράγει και θα πετάξει στο περιθώριο της ιστορίας όσους υπηρέτησαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, την καταστροφή του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την περιοχή και τους λαούς της (2020-08-27 00:00:00.0)
Κυβέρνηση και ΝΔ υπηρετούν την Παιδεία - εμπόρευμα (2017-08-02 00:00:00.0)
Εχει και μετερίζι και οχυρό, αλλά πυροβολεί το λαό! (2015-07-24 00:00:00.0)
Το μοναδικό αυθεντικό όχι, η ψήφος στο ΚΚΕ (2014-05-13 00:00:00.0)
Ο λαός θα πει την τελευταία λέξη (2010-05-07 00:00:00.0)
Ενισχύστε με την ψήφο τους αγώνες σας (2002-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ