Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Αναγκαία η στήριξη των ταξικών δυνάμεων

Η αντιδημοκρατική και αντεργατική τακτική των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και συνδικαλιστών της ΑΠ (ΣΥΝ) στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, η οποία εκφράστηκε με αλλεπάλληλες δικαστικές προσφυγές, οδήγησε στον αποκλεισμό 14 αντιπροσώπων των συνταξιούχων από το Συνέδριο του ΕΚ και τις αρχαιρεσίες που διεξάγονται αύριο Κυριακή (9πμ - 9μμ).

Η τακτική αυτών των παρατάξεων, η οποία έχει τη στήριξη της μεγαλοεργοδοσίας, βουλευτών, ακόμη και αιρετών αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είχε στόχο να πλήξει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ ήρθε σε ευθεία αντίθεση με το δικαίωμα των συνταξιούχων να εκπροσωπούνται στα Συνέδρια του ΕΚ, όπως γίνεται εδώ και 20 χρόνια και όπως προβλέπεται από το Καταστατικό της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Μπροστά στις εκλογές συνεχίστηκε η σύμπραξη των τριών παρατάξεων, με πρώτο και κύριο στόχο το χτύπημα της ΕΣΑΚ. Ετσι: Η ΑΠ (ΣΥΝ) συνεργάζεται με την ΠΑΣΚΕ. Η ΔΑΚΕ δε διεκδικεί θέση αντιπροσώπου για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Και η ΠΑΣΚΕ - η οποία άμεσα ενισχύεται από τη στάση της ΔΑΚΕ - κατεβαίνει με δυο ψηφοδέλτια για αντιπροσώπευση στη ΓΣΕΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ