Τρίτη 23 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Μόνο η αγωνιστική δράση μπορεί να εγγυηθεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στον «Πήγασο»

Σε αγωνιστική δράση χωρίς καμία επανάπαυση καλεί με ανακοίνωσή του τους εργαζόμενους στον «ΠΗΓΑΣΟ» το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, σχολιάζοντας την χωρίς αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Η τριμερής έγινε την περασμένη Παρασκευή και ενώ είχαν προηγηθεί οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η οριακή απόφαση για αναστολή τους τη Δευτέρα 15/5, μετά από πιέσεις και τρομοκρατία από εκπροσώπους της εργοδοσίας.

Οπως τονίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης δείχνουν ότι «η εναπόθεση σε κυβέρνηση και εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό της προστασίας της δουλειάς και των δικαιωμάτων μας είναι δρόμος αδιέξοδος για τους εργαζόμενους». Αυτό που προέκυψε από την τριμερή, υπογραμμίζει, ήταν ένα «ευχολόγιο» για «καταβολή σταδιακά των δεδουλευμένων που μας χρωστά η εργοδοσία και μάλιστα χωρίς καταληκτική ημερομηνία, που σημαίνει αόριστη υπόσχεση ότι "κάποτε θα καταβληθούν"», καθώς και για «διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των μισθών μέχρι τον ερχομό του νέου εργοδότη, άρα καμιά διασφάλιση στη συνέχεια ούτε των θέσεων εργασίας, ούτε των μισθών, ούτε των εργασιακών σχέσεων».

«Οποιες και αν είναι οι εξελίξεις στον όμιλο» προσθέτει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, «πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο πως η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τα δικά μας δικαιώματα είναι η δική μας πάλη κόντρα σε εργοδοσία - κυβέρνηση - εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Απαιτεί να δώσουμε συνέχεια στη δική μας συμπαγή αγωνιστική ενότητα όλων των εργαζομένων στον "Πήγασο". Την αγωνιστική ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων του κλάδου, το συντονισμό με τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, όπως π.χ. στον ΔΟΛ. Χρειάζεται να ξεπεράσουμε τους εργοδοτικούς - κυβερνητικούς συνδικαλιστές που από θέσεις πλειοψηφίας στις Ενώσεις των ΜΜΕ καλλιεργούν κλίμα "να τα βρούμε με την εργοδοσία". Πρέπει να αλλάξουμε τους συσχετισμούς! Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία».

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, σε μια τελευταία εξέλιξη στις επιχειρηματικές διεργασίες, η «Πήγασος» ανακοίνωσε ότι πούλησε το 19,63% από το 32,7% των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία «Τηλέτυπος». Σύμφωνα με όσα «διέρρεαν» χτες, αγοραστής ήταν ο Ι. Σαββίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ