Τρίτη 23 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
Απέκλεισαν από τις εκλογές του σωματείου τους το φασιστικό ψηφοδέλτιο

Τον αποκλεισμό του χρυσαυγίτικου ψηφοδελτίου από τις επικείμενες αρχαιρεσίες της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων (25, 26, 27 Μάη) αποφάσισε ομόφωνα η εφορευτική επιτροπή του Σωματείου, κάνοντας πράξη την απόφαση που είχαν πάρει οι εργαζόμενοι σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση (7/5), για αποκλεισμό οποιουδήποτε φασιστικού ψηφοδελτίου. Συγκεκριμένα, αποκλείστηκε το ψηφοδέλτιο με την επωνυμία «Λαϊκή Εργατική Συσπείρωση», επικεφαλής στο οποίο είναι στέλεχος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που έχει εκφράσει ρατσιστικό και φασιστικό λόγο και σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

«Αυτές οι απόψεις δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα σε εργαζόμενους, υποβιβάζουν ακόμα και την ανθρώπινη υπόσταση και δεν πρέπει να βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν. Εχουμε λοιπόν καθήκον να αποκλείσουμε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο, καθώς αυτό επιβάλλουν η πάλη και οι σκοποί του εργατικού κινήματος, όπως και οι στόχοι του σωματείου», αναφέρει η εφορευτική επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Τη στήριξή της στην ομόφωνη απόφαση της εφορευτικής επιτροπής για τον αποκλεισμό του φασιστικού ψηφοδελτίου εκφράζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ). «Η ύπαρξη και μόνο ενός τέτοιου ψηφοδελτίου αποτελεί προσβολή για τον χώρο των πρακτορείων και πρέπει πρώτα απ' όλα να "μαυριστεί" στη συνείδηση όλων των συναδέλφων!», τονίζει. Ακόμα σημειώνει: «Μπορούμε όλοι να θυμηθούμε τις θεωρίες περί "Ελλήνων εργατών" και "λαθρομεταναστών", που ξέρναγε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Γενική μας Συνέλευση, ο οποίος είναι γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. (...) Οι φασίστες δεν έχουν καμία δουλειά στο σωματείο μας. Εχουμε μεγάλη πείρα για το ότι είναι ο "πολιορκητικός κριός" για να αμφισβητηθούν δικαιώματα. Αλλωστε είναι γνωστός ο ρόλος του συγκεκριμένου στην προσπάθεια της "Αργος" να κόψει μισθούς. Ηταν αυτός που κατηγορούσε το Σωματείο ότι δεν συζητά με την εταιρεία για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι».

Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων χαιρετίζει τους συναδέλφους των Πρακτορείων Τύπου για την ομόφωνη απόφασή τους στη Γενική τους Συνέλευση να αποκλείσουν το φασιστικό - ρατσιστικό ψηφοδέλτιο από τις αρχαιρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ