Τρίτη 23 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Την Παρασκευή η συναυλία στο Θέατρο Πέτρας

Με σύνθημα «Τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά»

«Τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά». Με αυτό το σύνθημα το ΠΑΜΕ και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καλούν τους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής να πάρουν μέρος στη συναυλία που διοργανώνουν την Παρασκευή 26 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

Στην επιτυχία της συναυλίας θα συμβάλουν με το τραγούδι τους οι καλλιτέχνες: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Λάμπρος Καρελάς και Γιώργος Σαρρής. Επίσης, θα συμμετάσχει το συγκρότημα «Ναζίμ Χικμέτ» από την Τουρκία.

Προσκλήσεις διατίθενται στα γραφεία του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συνέχεια στη δραστηριότητα για την οργάνωση της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Για το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας μιλά στον «Ριζοσπάστη» η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ: «Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν ανοίξει τη συζήτηση γύρω από το ζήτημα της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο εδώ και καιρό, ανάμεσα στους εργαζόμενους, μέσα στα σωματεία. Το κάλεσμα στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά, αποτέλεσε το κεντρικό σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς, των απεργιακών συγκεντρώσεων και των εκδηλώσεων που έγιναν στο πλαίσιό της. Είχαν προηγηθεί μια σειρά πρωτοβουλίες από τα σωματεία, κλαδικά και επιχειρησιακά, με εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις λογοτεχνικών έργων, πολύμορφες πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα, το Συνδικάτο Φαρμάκου στην Αττική οργάνωσε προβολή ταινίας με στόχο να συζητήσει με τους εργαζόμενους του κλάδου γύρω από το ζήτημα του πολέμου. Με τη συναυλία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, από κοινού με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, δίνουμε συνέχεια σε αυτή τη δραστηριότητα. Στόχος μας είναι η συναυλία, με τη δύναμη και της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για να συνεχιστεί η συζήτηση».

Υπενθυμίζουμε ότι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το ΠΑΜΕ, η σχετική δραστηριότητα θα συνεχιστεί με το Φεστιβάλ Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, με μεγάλη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στις 24 Ιούνη.

«Οι υπαίτιοι για το τσάκισμα των δικαιωμάτων, όπως το τσάκισμα που φέρνουν στο λαό της χώρας μας και τα μέτρα του 4ου μνημονίου, είναι οι ίδιοι που θα επιδιώξουν να κάνουν τους εργαζόμενους "κρέας" στην πολεμική μηχανή, σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο», τονίζει η Γ. Ταβουλάρη, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το ΠΑΜΕ δίνει μεγάλη σημασία στο ξεδίπλωμα της συζήτησης και του προβληματισμού γύρω από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την πάλη των εργαζομένων.

«Δεν υπάρχουν κοινά συμφέροντα ανάμεσα σε καπιταλιστές και εργαζόμενους ούτε σε καιρούς ειρήνης, ούτε σε καιρούς πολέμου» υπογραμμίζει, «αντίθετα, κοινά συμφέροντα υπάρχουν ανάμεσα στους εργαζόμενους των διαφόρων χωρών, οι οποίοι δεν έχουν κανένα λόγο να στραφούν ο ένας ενάντια στον άλλο για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών τους».

Πούλμαν για τη συναυλία

Πούλμαν για τη συναυλία στο Θέατρο Πέτρας δρομολογούνται από τις εξής περιοχές:

-- Μαρούσι, 7 μ.μ., από το Κλειστό Γυμναστήριο

-- Ν. Ιωνία, 7 μ.μ., από τον ΟΤΕ

-- Αγία Παρασκευή, 7 μ.μ., από την πλατεία Αγίας Παρασκευής

-- Χαλάνδρι, 7 μ.μ., από 25ης Μαρτίου & Παπανικολή (κατάστημα «Cocomat»)

-- Μεταμόρφωση, 7 μ.μ. από τον Αγιο Κωνσταντίνο

-- Ν. Φιλαδέλφεια, 7.15 μ.μ., από το δημαρχείο

-- Ν. Ηράκλειο, 7 μ.μ., από τα «Τρία Αστέρια»

-- Αγιος Στέφανος, 6.45 μ.μ., από τα Νηπιαγωγεία

-- Πειραιάς, 7 μ.μ., από Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και Αγιά Σοφιά (Σαλαμίνος και Βλαχάκου)

-- Κερατσίνι, 7 μ.μ., από πλατεία Λαού - Ταμπούρια, πλατεία Νίκης (τριγωνάκι Ζαρντέν) - Αμφιάλη

-- Νίκαια, 7 μ.μ., από την πλατεία Κουμπάκη με στάσεις στην πλατεία Χαλκηδόνας, στο Περιβολάκι και στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

-- Κορυδαλλός, 7 μ.μ., από το Πνευματικό Κέντρο (Πλειάδες - Λ. Λαμπράκη)

-- Πέραμα, 7 μ.μ., από την πλατεία Ηρώων (Λ. Ειρήνης)

-- Λαύριο, 6.15 μ.μ., από το Αγαλμα Μεταλλωρύχων


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ