Παρασκευή 26 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Οι κυβερνήσεις σε Αίγυπτο και Μπαχρέιν απαγόρευσαν χτες τις εκπομπές του καταριανού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι φερόμενες «δηλώσεις» του Εμίρη του Κατάρ σε εκδήλωση νεοσύλλεκτων του στρατού πριν δύο μέρες, όπου χαρακτήρισε το Ιράν «ισλαμική δύναμη», τις σχέσεις της χώρας του με την κυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ «ταραγμένες» και εκτίμησε ως «καλές» τις σχέσεις με την παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση «Χαμάς» και το Ισραήλ. Ωστόσο, αργότερα, οι δηλώσεις του Εμίρη αποδόθηκαν σε «επίθεση κυβερνο-πειρατείας» στο καταριανό πρακτορείο ειδήσεων.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν χτες 1%, εν αναμονή της διάσκεψης του ΟΠΕΚ, στην οποία αναμένεται να εγκριθεί η παράταση της μείωσης παραγωγής πετρελαίου για άλλους εννιά μήνες. Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent κυμάνθηκαν στα 54,51 δολάρια το βαρέλι (αυξημένες κατά 55 σεντς από την τελευταία συνεδρίαση). Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 51 σεντς ή 1% στα 51,87 δολάρια το βαρέλι.

ΟΤΤΑΒΑ.-- Το Φιλελεύθερο Κόμμα της Βρετανικής Κολομβίας κέρδισε στις γενικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη δυτικότερη επαρχία του Καναδά στις αρχές του μήνα, παρά το γεγονός ότι απώλεσε την πλειοψηφία του. Ειδικότερα, οι Φιλελεύθεροι κέρδισαν 43 έδρες από τις 87, ενώ το κεντροαριστερό «Νεοδημοκρατικό Κόμμα» πήρε 41 έδρες και το Κόμμα των Πρασίνων μόλις 3 έδρες.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε τέσσερις Κοσσοβάρους Αλβανούς ως ύποπτους για σχεδιαζόμενες τρομοκρατικές ενέργειες σε πέντε περιοχές του προτεκτοράτου, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας, Πρίστινα. Κατά τις εφόδους στα σπίτια των υπόπτων, κατασχέθηκαν όπλα, υπολογιστές, κινητά και φορητοί υπολογιστές. Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου έχουν ανακοινώσει ότι τουλάχιστον 70 Κοσσοβάροι Αλβανοί δρουν ως μισθοφόροι τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εκρηξη σε καναδέζικη βιομηχανία φυσικού αερίου στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ σημειώθηκε χτες το απόγευμα, από αδιευκρίνιστη αιτία, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο εργατών και τον τραυματισμό άλλου ενός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ