Παρασκευή 26 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Μετά τον τελικό ... πήγε τελικό

Αν και έκανε τα εύκολα ...κάπως πιο δύσκολα, στο τέλος ο Ολυμπιακός σφράγισε, χτες, την πρόκριση στον τελικό της Basket League επικρατώντας του Αρη στο ΣΕΦ με 79-65 στην τρίτη αναμέτρηση για τα ημιτελικά. Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 3-0 στις νίκες και πλέον ετοιμάζονται για τις κόντρες τίτλου με τον αιώνιο αντίπαλό τους Παναθηναϊκό. Η σειρά των τελικών είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει την Κυριακή 28 Μάη στο ΣΕΦ, με τον πρωταθλητή να κρίνεται στις 3 νίκες. Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 5ου παιχνιδιού λόγω της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Στον απόηχο της δεύτερης θέσης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, οι «ερυθρόλευκοι», παρά τις διακυμάνσεις στην απόδοση και το χαλάρωμα στην τέταρτη περίοδο, δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους αντιπάλους. Αρχικά οι γηπεδούχοι μετά από ένα δεκάλεπτο προσαρμογής, κυριαρχώντας στα ριμπάουντ και βρίσκοντας τα καλάθια από την περιφέρεια, πήραν τα ηνία του παιχνιδιού αποκτώντας μια σημαντική διαφορά στο σκορ, την οποία έφθασαν στη μέγιστη τιμή της (22 π.) στις αρχές της επανάληψης (49-27 στο 23') ενώ έκλεισαν την τρίτη περίοδο 65-49. Ωστόσο, στην τέταρτη περίοδο οι αλλαγές βασικών παικτών από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, τα σημάδια κούρασης και ένα αμυντικό χαλάρωμα έδωσαν το δικαίωμα στον Αρη, με πρωταγωνιστή τον Κάμινγκς, να μειώσει τη διαφορά (έφθασε και στο -9). Ομως, ο Παπαπέτρου έδωσε τις λύσεις για τον Ολυμπιακό σε εκείνο το σημείο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 14 (4), Σπανούλης 10 (1), Γκριν 6, Μπιρτς 2, Γιανγκ 3, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 18 (2), Αγραβάνης 2.

ΑΡΗΣ: Φλιώνης 2, Κάμινγκς 21 (3), Γιάνκοβιτς 3 (1), Καββαδάς 6, Ντραγκίσεβιτς 3 (1), Σκοτ 2, Ξανθόπουλος 9 (3), Τσαϊρέλης 8 (1), Χρηστίδης 4, Σίμτσακ 2, Μούρτος 5 (1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ