Παρασκευή 26 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROPA LEAGUE
Επιστροφή στα τρόπαια για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Την επιστροφή της στα ευρωπαϊκά τρόπαια μετά από 9 χρόνια πανηγύρισε στη Στοκχόλμη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κατέκτησε το Europa League, νικώντας στο τελικό της διοργάνωσης τον Αγιαξ με 2-0. Αυτός ήταν ο 6ος ευρωπαϊκός τίτλος για την αγγλική ομάδα, καθώς έχει κατακτήσει 3 φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης/Τσάμπιονς Λιγκ (1968, 1999, 2008), μία φορά το πάλαι ποτέ Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης (1991) και μία φορά το ευρωπαϊκό Super Cup (1991). Η φετινή επιτυχία έχει για τους «κόκκινους διάβολους» και την επιπλέον αξία ότι μ' αυτήν εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν (απευθείας στους ομίλους), την οποία δεν πέτυχαν μέσω του πρωταθλήματος.

Την ίδια στιγμή, ο τεχνικός της ομάδας Ζοζέ Μουρίνιο πανηγύρισε το 4ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο με 3 διαφορετικές ομάδες. Προηγήθηκαν δύο Τσάμπιονς Λιγκ με Πόρτο και Ιντερ και ένα Κύπελλο UEFA (νυν Εuropa League) με την Πόρτο. Αξίζει να σημειωθεί πως το τρόπαιο του Εuropa League άλλαξε φέτος χέρια μετά από τρία χρόνια, καθώς είχαν προηγηθεί ισάριθμες κατακτήσεις από τη Σεβίλλη.

Στον τελικό της Στοκχόλμης, η Γιουνάιτεντ, παίζοντας έξυπνα και όντας καλύτερη σε γενικές γραμμές από τη νεανική αλλά άπειρη ομάδα του Αγιαξ, έφτασε στην επικράτηση χάρη στα τέρματα των Πογκμπά (28') και Μιχιταριάν (48').


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ