Σάββατο 27 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελετή παραλαβής των λειψάνων 17 Ελλήνων στρατιωτικών πεσόντων στην Κύπρο

Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Αμυνας καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στην τελετή, για την πρόσκληση στην εκδήλωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Τελετή υποδοχής των λειψάνων 17 Ελλήνων στρατιωτικών, πεσόντων στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή στο νησί, πραγματοποιήθηκε χτες στην αεροπορική βάση Δεκέλειας στο Τατόι, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Το ΚΚΕ στην τελετή εκπροσώπησαν ο Ν. Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, και ο Κ. Δρόσος, Εφεδρος Αξιωματικός παρασημοφορηθείς επ' ανδραγαθία για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή το 1974.

Νωρίτερα, αντίστοιχη τελετή είχε πραγματοποιηθεί και στη Λευκωσία, παρουσία του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευ. Αποστολάκη, και του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Προσβολή στη μνήμη των νεκρών η παρουσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Με δήλωσή τους, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στην τελετή κατήγγειλαν την παρουσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας:

«Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, στην τελετή υποδοχής των ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλήνων στρατιωτικών πεσόντων στην Κύπρο.

Αποτελεί πρόκληση οι ιδεολογικοί απόγονοι του Μεταξά, οι υμνητές της χούντας, που ευθύνεται για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, να παρευρίσκονται στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχουν τεράστιες ευθύνες για την πρόσκληση που τους απηύθυνε και η οποία αποτελεί προσβολή στη μνήμη των νεκρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ